Bursa'ya korkutan deprem uyarısı

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, deprem tehlikesinin Marmara’ya kaydığını belirterek, “Bursa’yı büyük bir deprem bekliyor.900 yıldır deprem yok Gemlik’te bu kadar sessizlikten sonra ortaya çıkaracağı enerji oldukça fazla. Ne kadar enerji biriktiğini anlamak mümkün" dedi.

Bursaya korkutan deprem uyarısı
07 Haziran 2013 Cuma 14:13 tarihinde eklendi.
TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Bursa 4’ncü Kent Sempozyumu’nda katılan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Bursa’nın büyük bir kısmını haritadan silebilecek depremin olabileceğini söyledi. Yüzyılın felaketi 1855 depreminin tekrarı niteliğinde bir deprem yaşanabileceğine dikkat çeken Gündoğdu, özellikle 9 yıldır uyanmayan Gemlik bölgesindeki fay hattının büyük bir enerjiyle uyanma ihtimali olduğunu vurguladı. 
 
1999 depreminden sonra büyük bir deprem tehlikesinin Marmara Bölgesi’ne kaydığına işaret eden Prof. Dr. Gündoğdu, “Bursa’yı zorlayacak bir fay hattı kendini gösterecek. Riskler aynı çünkü burada bir yamulma saptamıştık. Çok büyük olacak birkaç tane deprem beklentisi var. Kanıtlarımız var daha sıkı ve planlı çalışmalar olması gerekiyor. Marmara’yı sandığımızdan çok daha aktif bir fay etkiliyor. Biz yıkıcı depremlerden söz ediyoruz bizde 6 üzerinde deprem yıkıcıdır. 9 yıldır deprem yok Gemlik’te bu kadar sessizlikten sonra ortaya çıkaracağı enerji oldukça fazla. Ne kadar enerji biriktiğini anlamak mümkün" dedi.Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu, Bursa’da Yıldırım İlçesi ve Akpınar Mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm projelerini de eleştirerek, “Onlar kentsel dönüşüm değil. Tamamen rast gele yapılan şeyler. Kentsel dönüşümde her şeyden önce planlama yapmanız gerekiyor. Kentsel dönüşüm bu şekilde tanımlanmıyor.Bu zor bir iş ranttan çıkarılıp kamu yararına uygun hale getirilmeli" diye konuştu.

DHA