Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği ameliyatı buruna şekil vermek için veya nefes alma problemi olan kişilere uygulanır

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
11 Şubat 2017 Cumartesi 01:38 tarihinde eklendi, 1.181 kez okundu.

Burun estetiği ameliyatı buruna şekil vermek için veya nefes alma problemi olan kişilere uygulanır. Burun estetiğinde burun yamukluğu, burnun incelmesi, kalınlaşması, burun ucunun sivrileştirilmesi, kaldırılıp indirilmesi, eğrik olan burnun düzeltilmesi, burun deliklerinin büyütülmesi veya küçültülmesi gibi ameliyatlar uygulanır. Bu ameliyatlar anestezi ile gerçekleşir.

Ameliyattan sonra dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bunlardan en önemlisi sulu veyumuşak gıdaların yenmesidir. Ağır olan ve çok çiğnemeyi gerektirecek olan yemeklerden kaçınılması gerekir.

Zorlayıcı hareketler yapmanız önerilemez. Ağırdan almak ve bazı egzersizlerden ve ani hareketlerden kaçınmak en uygun olanıdır. Yüzmeye gitmeyin, çünkü yüzerken burun kaslarınız fazla çalıştığı için estetikbozabilir. Bundan dolayı 2 ay boyunca yüzmeyi bırakın.

İki hafta boyunca sümkürmemek gerekir. Aşırı derecede gülmek, ağzı geniş açarak gülümsemek, ağzı çok açarak diş fırçalamak gibi hareketler burnunuzu fazla esnettiği için estetiği bozabilir.

Mümkün oldukça üstten giyilen kıyafetler giyin veya önden düğmeli  elbiseler giymeyi tercih edin. Ve en az üç ay gözlük kullanmamaya çalışın. Eğer gözlüksüz yapamayacaksanız steril olan yara bandını burnunuza hafifçe yapıştırarak gözlüğünüzü kullanın ve çoğu zaman gözlüğü kullanmamaya çalışın.

Güneş ışığından üç ay boyunca kaçının. Eğer güneşe çıkacaksanız güneş kremleri kullanmayı ihmal etmeyin.

Sigara tiryakisi iseniz en az üç hafta boyunca sigara içmemelisiniz. Hiç sigara içmeseniz daha uygun olabilir. Hatta sigarayı bırakmanız için büyük bir fırsat olabilir.

Ameliyat sonrası verilen burun spreylerini düzenli olarak kullanmalısınız. Eğer banyo yapacaksanız ılık su tercih edilmeli sıcak su kullanılmamalı ve banyo süresi kısa tutulmalıdır. Ve yatarken yüksek yastığı tercih etmelisiniz.

Ameliyatın sonunda sarı veya yeşil renkli, yoğun ve kötü kokulu akıntılar, görme bozukluğu, baş ağrısı, uyku hali ve bilinç bulanıklığı gibi durumlar görülürse hemen hastaneye başvurulmalı ve doktorla irtibata geçilmeli.

Fbm Estetik Tıp Merkezi olarak burun estetiğinin yanı sıra; saç ekimi, kepçe kulak estetiği, lazer epilasyon, dudak dolgusu gibi birçok kategori de hizmet vermekteyiz.