Burun Estetiği Uygulamaları

Estetik cerrahi denince akla ilk kadınlar gelir. Yüzyıllar boyunca güzellik kavramı, kadını esir almıştır. Kişi aynaya baktığında ilk gözlerini görür.

Burun Estetiği Uygulamaları
03 Haziran 2015 Çarşamba 17:02 tarihinde eklendi.

Estetik cerrahi denince akla ilk kadınlar gelir. Yüzyıllar boyunca güzellik kavramı, kadını esir almıştır. Kişi aynaya baktığında ilk gözlerini görür. Daha sonra görülen organ ise burundur. Burunda doğuştan veya sonradan travma sonucu oluşmuş bir estetik bozukluk, her aynaya baktığında kişiyi rahatsız eder, psikolojik ve sosyal sorunlara yol açabilir. Bu sorunu kökünden çözmek için “burun rinoplastisi” dediğimiz estetik ameliyatlara yönelinir.

 

Burun estetiği ameliyatlarında ilk konu, kişinin kendi beklentilerinden emin olması ve bunu ameliyatı yapacak cerrahına çok iyi biçimde aktarmasıdır. Bundan sonra önemli olan cerrah seçiminizdir. Her cerrahın size yapacağı ameliyat temelde burun içinde bulunan kemik ve kıkırdakların yeniden düzenlenmesidir. Ancak ameliyat sonrası her aradığınızda doktorunuza ulaşabilmeniz, doktorunuzun önceki cerrahi başarıları, doktorunuzun size yaklaşımı da çok önemlidir. Ameliyatta meydana gelebilecek gereksiz kayıplar, sizi geri dönülemez bir noktaya götürebilir.

 

2 tip burun rinoplastisi tekniği uygulanmaktadır. Bunlar;

 

Açık Rinoplasti: Burun deliklerinin arasında bulunan deride küçük bir kesi yapılarak burun derisi kaldırılır. Burun iskeleti tamamen açığa çıkar. Ancak bu işlem yapılırken, kemiği kemiğe bağlayan tüm bağlar da kesilir. Ameliyat sonrası bir hata veya düzeltme ortaya çıkarsa bu iskeleti tekrar oluşturmak çok zordur. Ödem, şişkinlik uzun süre geçmez. Daha çok burun revizyonu ve S veya C şeklindeki aşırı deviasyonu düzeltmek için kullanılan bir tekniktir.

 

Kapalı Rinoplasti : Her iki burun kanadı altından kesiler yapılarak, burun cildi bir ekartör yardımıyla kaldırılır ve tüm kesiler burun içinde yapılır. Kıkırdaklar çok az hasar görür, ödem ve şişlik çabuk geçer. Asimetri olmaz. Ameliyat sırasında burunun son hali görülebileceğinden hata payı daha düşüktür. Cerrahın anatomik yapıya tamamen hakim olması gerekir. Daha çok burun sırtı ve ucundaki problemleri düzeltmek için kullanılan bir tekniktir.

 

Burun rioplastisi, milimetrenin önemli olduğu, en zor ameliyatlardan biridir. Mutlaka uygun hastaya uygun cerrahi tekniği kullanılmalıdır. Burada konu tekrar, size en uygun cerrahın seçimine gelmektedir.

 

Estetik cerrahi konusunda isim yapmış cerrahlardan Op.Dr. Salih Emre Üregen’e ait http://salihemreuregen.com/burun-estetigi/özellikle kapalı rinoplasti ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Her cerrahın kendine özgü bir tekniğinin olması doğaldır ancak bu teknikteki başarı oranı da önemlidir. Op.Dr. Salih Emre Üregen, %80-90 oranında (burun revizyon rinoplastisi dahil) ameliyatlarını kapalı yöntemle yapmakta ve estetik cerrahinin bu kadar popüler olduğu günümüzde büyük başarı oranı yakalamaktadır.