BURUN ESTETİĞİNİN FONKSİYONEL ETKİLERİ

Burun estetiği kişilerin en çok takıntı yaptığı konuların başında gelmektedir.

BURUN ESTETİĞİNİN FONKSİYONEL ETKİLERİ
27 Haziran 2016 Pazartesi 02:33 tarihinde eklendi, 2.350 kez okundu.

Burun estetiği kişilerin en çok takıntı yaptığı konuların başında gelmektedir. Son dönemlerde erkeklerin de burun ameliyatı olduğu görülmektedir. Yüzün tam ortasında yer alan ve bir insanın görünümünü ciddi şekilde etkileyen organlardan bir tanesidir. Tıpta ki adı rinoplastidir. Burunda hangi problem olursa olsun, kemerli bir buruna sahipseniz, burun ucu aşağı bakıyorsa, burnunuz suratınıza göre büyükse ve burnunuzdan kaynaklı nefes alma probleminiz varsa bunun çaresi burun ameliyatıdır.

Genellikle genel anestezi uygulaması yapılır buna özgü bir takım sorunların dışında, kanama, enfeksiyon oluşumu, burun akıntısı, nefes almada yaşanan güçlük burun estetiğinin olumsuz anlamda ki fonksiyonel etkileri arasında sayılabilir.

Burun ameliyatı ile burun uzatılabilir, kısaltılabilir, büyütülebilir veya şekli değiştirilebilir. Burun deliklerinden memnun olmayanlara küçültme işlemi uygulaması yapılabilir. Burnun üst kısmında yer alan ve kemer denilen kemik yapısı törpülenerek daha düz bir görünüme kavuşturulabilmektedir. Burun ucunuz fazla yuvarlaksa bu durumdan memnun olmayabilirsiniz. Burnunuzun ucu sivriltilebilir. Bütün bu ameliyatların nasıl ve ne şekilde yapılacağına estetik doktorunuz karar vermektedir. Buna ise kıkırdak yapınıza ve kemik yapınıza bakılarak karar verilecektir. Burnunuz belirgin bir şekilde eğriyse bu sizin nefes almanızı da zorlaştıracaktır. Bu burun tipine oldukça sık rastlanmaktadır. Burun estetik fiyatları burnunuza nasıl bir işlem yapıldığına ve nasıl bir klinikte ameliyat olduğunuza bağlıdır. Burnunuzda nefes almanıza engel olacak düzeyde ki eğriliğin bir operasyonla düzeltilme işlemine septoplasti adı verilmektedir. Şu unutulmamalıdır ki alerjiniz veya burun akıntınız burun estetiğiile çözümlenemez.

  Neden Burun Estetiği Olunur?

·         Burnunuz yüzünüze göre daha büyükse

·         Burnunuz eğri ya da kemiğinizde kırık varsa

·         Burun ucunuz düşükse

·         Bir kaza geçirmişseniz ve burnunuzun şekli bozulmuşsa

·         Burun delikleriniz dikkat çekici şekilde büyükse

·         Burnunuzun üst kısmında kemerli bir yapı mevcutsa

Burun ameliyatı olmanızda bir sakınca yoktur.

Burun estetiği ameliyatından sonra hafif bir ağrı görülebilmektedir. Yaklaşık bir gün sonra şişlik ve morluk oluşumu meydana gelebilir. Sürekli buzla kompres yapılmalıdır. Bu şekilde olası morluk ve şişlikler engellenmiş olur. Ameliyatın ilk bir haftasından sonra bu oluşan şişlik ve morluklar tamamen geçmeye başlayacaktır. Burun ameliyatı olmanız nefes alma probleminize,  fonksiyonel sorunlarının çözümüne ve doğal güzel bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Burun estetiğine kombin olarak erkekler genelde Saç ekimi tercih etmektedir. Bunun nedeni burnun yüze vermiş olduğu değişikliği ön plana çıkartmaktır.

Yüz gençleştirme işlemi ise daha çok bayanların tercih etmiş olduğu kombin cerrahi işlemidir.

Daha fazla bilgi için: FBM Estetik