Burun - Yüz Estetiği ve Saç Ekimi Komlikasyonları

Çoğu insan dış görünüşünden şikâyet etmektedir. Diş görünüşte şikâyet edilen organların başında ise yüzün tam ortasında bulunan burun yer alır.

Burun - Yüz Estetiği ve Saç Ekimi Komlikasyonları
13 Temmuz 2016 Çarşamba 07:48 tarihinde eklendi, 2.485 kez okundu.

Çoğu insan dış görünüşünden şikâyet etmektedir. Diş görünüşte şikâyet edilen organların başında ise yüzün tam ortasında bulunan burun yer alır. Yüzünüzde estetik açıdan önemli olan bu organa yönelik estetik ameliyatlar çok iyi planlanmalı ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Burun estetiği ameliyatı estetik ameliyatlar sıralandığında en çok yaptırılan ameliyatlardandır. Eğer burun estetiği ameliyatı adayı iseniz ameliyat sonrasında ve ameliyatta oluşabilecek komplikasyonlar ve sorunlar hakkında mutlaka bilginiz olmalıdır. Bu durum ile ilgili doktorunuzla mutlaka konuşmalısınız ve ameliyat sonrasında ya da sırasında karşılaşabileceğiniz sorunları öğrenmelisiniz.  Ameliyat sırasında oluşabilecek komplikasyonlardan birisi burun dokusundaki kanamanın çok olmasıdır. Bunun nedeni ise bazen ameliyat öncesinde aspirin gibi kanın sulanmasına sebep olan ilaçların kullanılmasıdır. Bu kanamalar anestezi uzmanının tansiyonu düşürmesi ile kontrol altına alınır. Ameliyat sonrası erken dönemde ise ilk iki saat içinde bulantı-kusma gözlenebilir ve yine kanama gözlemlenebilir. Göz çevresinde şişlik ve morarma,  çok nadir olsa da enfeksiyon,  dikiş yerinden ayrılma, burun tıkanıklığı da görülen komplikasyonlar arasındadır. Yine insanların şikâyetçi olduğu diş görünüşlerinden biri de yüzlerinde zamanla oluşan sarkma, kırışma ve bozulmalardır. Yüz insanın kimliğidir bu yüzden yüzünden şikâyetçi pek çok kişi yüz estetiği olmaktadır.

Eskiden pürüzsüz ve kırışıksız olan yüzünüz zamanla yer çekimine, strese, ve güneş ışınlarının zararlı etkilerine meydan okuyamaz ve sonucunda ise burun ve ağız arasında derin çizgiler oluşup çene altı sarkık bir hale gelir ve boyunda yağ birikintisi ve kalıntıları oluşur. Bundan kurtulmanın ve eski halinize dönmenin en etkili yolu ise yüz estetiğidir. Fakat her ameliyatta olduğu gibi yüz gençleştirme ameliyatında da bazı komplikasyonlar oluşabilmektedir. Yüz estetiği sonrası görülebilecek bazı komplikasyonlar şöyledir;  yüz kaslarının hareketini sağlayan sinirlerin hasarı, plastik cerrah tarafından çıkartılacak olan deri altı dokuda kan toplanması, enfeksiyon ve anestezik maddelere karşı reaksiyon olarak sıralanabilmektedir.  Fakat yüzünüz kadar önemli olan bir diğer diş görünüş özelliğiniz de saçlarınızdır. Zamanla genetik veya sonradan gelişen faktörlerle saçlarınız dökülmektedir. Bunun için ise en etkili ve kalıcı yöntem saç ekimidir.

Her operasyonda olduğu gibi saç ekimi operasyonunda da olası sorunlar ve komplikasyonlar oluşabilmektedir. Bu komplikasyonlar şunlardır: kanama (greftelerin alındığı veya yerleştirildiği bölgede oluşabilir.), enfeksiyonlar ( saç alınan veya yerleştirilen sahada oluşabilir), dermoid kist ( operasyondan birkaç hafta sonra belirir ve ekilen saç köklerinin fazla derine yerleşmesinden kaynaklanmaktadır.), parke taşı görünümü ( ekilen köklerin şan derisi üzerinde kalarak oluşturduğu görüntüdür.), yanlış yöne uzayan saçlar (saçın ekildiği bölgedeki diğer saç köklerinin çıkış yönleri ile alakasız yönde uzayan saç kökleridir ve bunun nedeni kötü saç ekimidir.), hızlanmış saç kaybı (saç kökleri ekilirken diğer saç köklerinin zarar görmesinden kaynaklanan bir sorundur.)

Daha fazla bilgi için: FBM Estetik