Buse duymak istiyor

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde yaşayan ve doğuştan işitme engelli olan 12 yaşındaki Buse Şahin, işitme cihazının bozulması nedeniyle çaresiz kaldı.

Buse duymak istiyor
26 Ocak 2013 Cumartesi 16:12 tarihinde eklendi.

 

Buse'nin işsiz babası İsmail Şahin, 'biyonik kulak' olarak adlandırılan 3 bin 200 lira değerindeki cihazı alamadığı için kızının eğitiminin de yarım kaldığını belirterek, "Devlet kızıma sahip çıksın" dedi.
 
Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, bir barakada, güç koşullarda, babası İsmail ve annesi Ayşe Şahin'le yaşayan, Hürriyet İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Buse Şahin, 1 yaşına geldiğinde işitme engelli olduğu ortaya çıktı. Ameliyatla sağ kulağının arkasına, deri altına çip yerleştirilen Buse Şahin, verilen kulaklıkla duymaya başladı. Ancak, Buse ilkokula başlayacağı yıl arıza yapan kulaklık tamir edilemeyince, talihsiz kız da sessiz dünyasına geri dönmek zorunda kaldı. O tarihte, gazetelerde, 'Buse'nin çığlığı' başlığıyla onun durumunu anlatan haber yayınlanınca yardımseverler harekete geçti. Buse, yapılan bağışlarla alınan işitme cihazıyla yeniden duymaya başladı.
 
İKİNCİ KEZ BOZULDU
 
Fakat Buse'nin işitme cihazı bir ay önce yeniden bozuldu. Baba İsmail Şahin, kızına işitme cihazı temini için kaymakamlık, belediye başkanlığı ve SGK'na başvurduğunu ancak sonuç alamadığını belirtti. İsmail Şahin, "Trafik kazası geçirdikten sonra işsiz kaldım. Komşuların yardımıyla geçiniyoruz. 3 bin 200 liralık işitme cihazını almam mümkün değil. Heyet rapor verse bile cihazı biz alıyoruz, SGK altı ay sonra paranın çok az miktarını bize ödüyor. Kızım okula gidiyor ama birşey öğrenemiyor. Devlet kızıma sahip çıksın" dedi.
 
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri bu tür cihazların ancak heyet raporuyla verilebildiğini belirtirken, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz de yaptığı açıklamada "Vatandaş sıkıntısını dosyayla bize bildirmiş ama daha bana ulaşmadı. Ulaştıktan sonra yapacağımız ilçe koordinasyon kurulu toplantısında çocuğumuzun durumunu değerlendirip yardım yapılıp yapılamayacağına karar vereceğiz" diye konuştu.
 
Bu arada iyi duyamadığı için derslerinde başarılı olamayan Buse Şahin'in ailesi bazı derslerinin zayıf olduğunu söyledi.

DHA