Bushların 'Geronimo' sırrı

Kızılderililerin efsane savaşçısı Geronimo'nun kafatasının George W. Bush’un dedesi tarafından çalındığı iddia edildi.

21 Eylül 2011 Çarşamba 12:02 tarihinde eklendi, 1.028 kez okundu.

 


 
Apaçilerin şefi olarak Amerikan ordusuna karşı yıllarca gerilla savaşı veren, fakat sonunda ele geçirilen Geronimo’nun kafatasının eski ABD Başkanı George W. Bush’un dedesi Prescott Bush tarafından çalındığı iddiası mahkemeye düşünce prestijli Yale Üniversitesi’nin de dahil olduğu olay tartışmaya açıldı.
 
KAFATASI VE KEMİKLER 
Milliyet'in Vanity Fair dergisine dayandırdığı habere göre; Yale Üniversitesi’nin gizli kulübü Skull&Bones’un (Kafatası ve Kemikler) en ünlü üyeleri arasında Prescott Bush, oğlu George H. W. Bush ve onun oğlu George W. Bush da var.
 
Efsaneye göre Prescott Bush, yıllar önce kulüpteki arkadaşlarıyla birlikte Geronimo’nun mezarını kazarak kafatasını çaldı ve üniversitedeki büroya getirdi. Oğulları, yani ABD’nin 41. ve 43. başkanları da kulüp üyesi olarak defalarca bu kafatasının bulunudğu ortamda bulundu. Yıllarca dilden dile dolaşan ve kamuoyunda gerçek varsayılan bu hikaye 2008 yılında Yale Üniversitesi’nin dergisinde yayımlanınca Geronimo’nun torunu Harlyn harekete geçerek okula, Bush ailesine ve federal hükümete dava açtı.
 
BUSHLAR YORUM YAPMIYOR
Ünlü avukat Ramsey Clark’ın baktığı dava geçtiğimiz yıl mezar bile açılmadan delil yetersizliğinden düştü. Fakat tartışmalar bitmedi. Bush ailesi gizli Skull&Bones kulübü ile ilgili yorum yapmayı reddederken Apaçi kabilesi içinde de anlaşmazlık baş gösterdi. Geronimo’nun Oklohama kenti yakınlarındaki mezarının çevresinde yaşayan akrabaları torun Harlyn Geronimo’yu buranın turistik değerini düşürmeye çalışmakla suçladı. Ancak Harlyn Geronimo pes etmedi. “Dedemin rahat uyuması için kafatasının bulunması gerekiyor” diyen torun yeniden dava açmaya hazırlanıyor.
 
 
George W. Bush ve babası George Bush
 
ABD, Mayıs ayında El Kaide lideri Usame Bin Ladin’i yakalamak için düzenlediği operasyona 'Geronimo' adını vermişti.

NTV