Büşra Ersanlı'nın ilk sözleri

KCK tutuklusu 16 sanık, işlemlerinin ardından Silivri Cezaevi'nden çıktı. Çıkışta konuşan Ersanlı, "Davadan yargılananların çoğu BDP'li. Arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüz" dedi.

Büşra Ersanlının ilk sözleri
13 Temmuz 2012 Cuma 23:26 tarihinde eklendi, 1.815 kez okundu.

 

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 140'ı tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada tahliyesine karar verilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden çıktı. 
     
Duruşmalar nedeniyle tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Tutukevi'nden Silivri 8 No'lu Cezaevi'ne nakledilen Ersanlı'nın, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında aldığı tahliye kararının ardından çıkış işlemleri yaklaşık 6 saatte tamamlandı. 
     
Cezaevine ait bir araçla 8 No'lu Cezaevi'nden yerleşkenin çıkışına getirilen Ersanlı, yakınları tarafından karşılandı. 
     
Basın mensuplarının ısrarı üzerine bir açıklama yapan Ersanlı şunları söyledi: 
     
''Bu davayı 9 aydır bekliyoruz. Bildiğiniz gibi çok uzun bir iddianame. Mantığını anlayamadığımız, bizlere çok fazla bir nefret biriktirmiş olan bir iddianameyle karşı karşıya kaldık. Onu çözümlemekte bayağı zorluk çektik. Bildiğiniz gibi bu davadan yargılanan insanların büyük bir çoğunluğu BDP'li. Arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüz. Tabii ki tahliye olduğumuz için sevindik ama arkadaşlarımız geride kaldı. Hepimizin durumu beş aşağı beş yukarı aynı.'' 
     
''Mahkemede Kürtçe savunma krizi yaşanıyor. Neler söyleyeceksiniz-'' şekilindeki soruya karşılık da Ersanlı, ''Ana dilde eğitim de, ana dilde savunma da çok umut ediyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye'de gerçekleşecek. Çünkü bu hem birey anlamında, hem kolektif anlamda en büyük güvenlik yolu. Ana dilde eğitim ve ana dilde kendini rahatça ifade etmek, o dili iyi öğrenmek, Türkiye'de en büyük güvenlik garantisi'' diye konuştu. 
     
Tahliye gerekçesinde, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı Kanuna da yer verildiği hatırlatılarak, bu konuda söyleyecekleri sorulan Ersanlı, bunların teknik detaylar olduğunu, bu konuda bir şey söylemek istemediğini kaydetti. 
     
Büşra Ersanlı, daha sonra yakınlarıyla birlikte yerleşkeden ayrıldı.