"Bütçe maratonu" sürüyor

Meclisin, ''bütçe maratonu'' gelecek hafta Genel Kurulda sürecek.

Bütçe maratonu sürüyor
02 Aralık 2011 Cuma 11:49 tarihinde eklendi.

 

2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, gelecek hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlayacak. Taslak programa göre, kesintisiz 14 gün sürecek bütçe maratonunda her gün iki oturum gerçekleştirilecek. Sabah 11.00'de başlayacak çalışmalar, günlük programın bitimine kadar devam edecek. 
     
Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler, 8 Aralık Perşembe günü yapılacak. 
     
Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, MİT ve MGK Genel Sekreterliği, RTÜK, Basın Yayın enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TDK ve TTK bütçeleri, 9 Aralık Cuma günü görüşülecek. 
     
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, BDDK ve SPK, Adalet Bakanlığı ile içişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri 10 Aralık Cumartesi günü ele alınacak. 
     
TBMM Genel Kurulu; Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, ÖSYM ve üniversitelerin bütçelerini 11 Aralık Pazar, Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçelerini 12 Aralık Pazartesi günü görüşecek. 
     
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri 13 Aralık Salı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri 14 Aralık Çarşamba, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve gelir bütçesi üzerindeki görüşmeler ise 15 Aralık perşembe günü yapılacak. 
     
Tasarının maddeleri 5 günde görüşülecek- 
     
 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısının maddeleri 5 günde görüşülecek. 
     
15 Aralık perşembe günü, Maliye Bakanlığı ve gelir bütçesinin görüşmelerinin ardından Tasarının maddelerine geçilecek ve aynı gün 4 maddesi, 16 Aralık cuma günü 7 ile 12. maddeleri, 17 Aralık Cumartesi günü 13 ila 18. maddeleri, 18 Aralık Pazar günü 19 ila 24. maddeleri, 19 Aralık Pazartesi günü ise 25 ila 31. maddeleri görüşülecek. 
     
Genel Kurul, 20 Aralık Salı günü 2010 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının maddelerini oylayacak. 
     
Bütçe maratonu, 21 Aralık Çarşamba günü bütçenin tümü üzerindeki son konuşmaların ardından tasarı oylanarak tamamlanacak. 
     
Danışma Kurulu, gelecek hafta toplanarak bütçe görüşmelerinde konuşma sürelerini belirleyecek. 
     
-Komisyon 156 saat çalıştı- 
     
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bütçeyi 16 günde, verilen aralar hariç 156 saat 24 dakikada görüştü. Aralarla bu süre 200 saati aştı. Görüşmelerde 3 bin 338 saat tutanak tutuldu. 
     
Komisyondaki en uzun görüşmeler; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının bütçesinde oldu. 77 milletvekilinin söz aldığı görüşmeler, 17 saat sürdü.