'Bütün Türkiye ağladı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile canlı yayında telefonla konuşan Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut tebrikleri kabul etti. Aslı Çakır Alptekin madalyasını Başbakan Erdoğan'a ithaf etti

Bütün Türkiye ağladı
11 Ağustos 2012 Cumartesi 09:31 tarihinde eklendi, 1.978 kez okundu.

 

Olimpiyat Oyunları'nda atletizm kadınlar 1500 metrede finalinde tarihi başarıya imza atan atletlerimizde Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut madalya kazandıktan sonra açıklamalarda bulundu. İşte göğüsümüzü kabartan atletlerimizin sözleri...  
 
Olimpiyat Oyunları'nda atletizm kadınlar 1500 metrede finalinde iki sporcumuz Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut tarihi başarıya imza attı. Aslı Çakır altın, Gamze Bulut ise gümüş madalyayı kazandı. 
 
İki milli atletimiz büyük başarılarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefon bağlantısı gerçekleştirdi. Daha sonra ise Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, TRT'ye açıklamalarda bulundu.
 
ASLI ÇAKIR ALPTEKİN: "SON 200 METREDE HALKIMIZIN ENERJİSİYLE GİTTİK"
 
Aslı Çakır Alptekin yaptığı açıklamada, "Bütün Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Bütün Türkiye'den dualarını istedik. Son 200 metrede onların enerjisiyle gittik. Bu madalyayı bütün Türkiye'ye armağan ediyorum. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Başbakanımız bu madalyalarla geleceğe umut baktığını ve çok mutluğu olduğunu söyledi. En büyük hayalimize ulaştık. Artık gerisinin çerez olduğunu düşünüyorum. Bütün Türkiye ağladı, bunu biliyoruz. Herkese duaları için teşekkür ediyorum" dedi. 
 
GAMZE BULUT: "MADALYA ALCAĞIMIZI BİLİYORDUK"
 
Gamze Bulut ise "Başbakanımız beni tebrik etti. Son 200'de nasıl bir atak yaptın bilmiyorum dedi. Öncelikle biz herkese teşekkür ediyoruz. Madalya alacağımızı biliyorduk. Podyuma çıktığımızda çok rahatttık, gülüyorduk. Herkese çok teşekkür ediyorum. Benim arkamda herkes var. Çok güzeldi her şey. Erciyes'te dağın başında çalıştık. Herkes bizi bekledi, destekledi" diye konuştu.