Büyük Anadolu Partisi, CHP'ye katıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini, CHP olarak bunu görmezlikten gelemeyeceklerini söyledi.

Büyük Anadolu Partisi, CHPye katıldı
01 Şubat 2012 Çarşamba 17:16 tarihinde eklendi, 1.309 kez okundu.

 

Türkiye'nin muhafazakarlaştırıldığını belirten Nihad Matkap, sağa oy verme alışkanlığının kolay kolay değişmediğini vurguladı. Matkap, partide düzenlenen törenle Büyük Anadolu Partisi Genel Başkanı Atay Güngör ile 13 MYK, 40 MKYK üyesi ile il ve ilçe başkanları CHP rozeti taktı.
 
Atay Güngör, törende yaptığı konuşmada CHP’nin son dönemdeki çalışmaları ile halkta heyecan yarattığını gördüklerini belirterek, partinin artık halkın arasına karışan mütevazi bir genel başkanı olduğunu ifade etti.


Matkap da konuşmasında, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, CHP’nin solun ve hatta geçmişte merkez sağda siyaset yapanların ortak adresi haline geldiğini belirtti. İktidarın Türkiye’nin sorunlarını çözmekten uzak olduğunu ifade eden Matkap, "Başarısızlığı başarı gibi takdim etmekte üstlerine yok. Dolayısıyla rakiplerini bertaraf etme konusunda hakikaten bir başarı var. Ayrıca bu başarıyı yakalamak için yapamayacakları bir şey de yok" diye konuştu.
 
 
Manzara Uludere
 
Türkiye’nin 10 yıllık yönetim sonrası manzarasının "Uludere olayı" olduğunu söyleyen Nihad Matkap, "Türkiye gerçekten kalkınmış olsaydı, o faciadan sonra AKP’nin bakanları taziye ziyaretinde bulunmak için sanal çadır kurmak zorunda mı kalırdı? Uludere olayına bakıp AKP’nin Türkiye’yi getirdiği noktayı göstermek lazım, başka bir arayışa gerek yok" dedi.
 
Türkiye muhafazakarlaştırıldı
 
Türkiye’nin "son 10 yılda ciddi biçimde muhafazakarlaştırıldığını" belirten Nihad Matkap, şunları söyledi:
"Bu bilinçli bir politika. Ülke, ciddi biçimde yoksullaştırıldı, adalet politikaları bütünüyle kayboldu. Yargı bütünüyle hükümetin kontrolünde, üniversiteler hükümetin kontrolünde, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay. Kendilerinden haksızlıklar karşısında çözüm beklenen kurumlar ne yazık ki bütünüyle kontrol altında Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Bunu görmezlikten gelemeyiz.
 
Sağa oy verme alışkanlığı değişmiyor
 
’Bu kadar eleştiriyorsunuz AKP’yi ama oyları yine yüzde 50’yi geçiyor’. Tabii ki geçer. Bu sağa oy verme alışkanlığı kolay kolay değişmiyor. Sağda da oy verecek başka parti kalmıyor neredeyse. Bütün bunları görmezlikten gelerek siyaset planlaması yapmak mümkün değil. Bütün bunları Türkiye ile paylaşmalıyız. Gelinen nokta iyi bir nokta olsaydı, Türkiye’nin temel sorunları çözülmüş olsaydı biz de alkışlardık ama çözülen hiçbir temel sorun yok."
 
Böyle bir aşamada CHP’de güçleri birleştirmenin önemli olduğunu belirten Nihad Matkap, güzel günlere el birliği ile ulaşılabileceğini kaydetti.

Milliyet