"Büyük hırsızlar devlet yönetiyor"

Chp Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı kast ederek, "Soruşturma için savcı çağırıyor. Mahdum gitmiyor, gönderilmiyor. Küçük hırsızlar hapiste, büyük hırsızlar devlet yönetiyor" dedi.

Büyük hırsızlar devlet yönetiyor
03 Ocak 2014 Cuma 18:52 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partisinin Karabük belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.

Koç, 10 yılın sonunda Türkiye'nin bir çıkmazın içinde olduğunu söyledi. Koç, "Kurdukları sahte kantarların gelip kendilerini tartacağını hesap etmediler. Kurdukları o kara düzenin bir gün kendi içlerinde hesaplamaya dönüşeceğini, kendi ayaklarına çelme takacaklarını hiç düşünmediler. Gün geldi takke düştü kel göründü. Üç bakan çocuğu, ikinci soruşturmada bizzat Başbakan'ın mahtumu olmak üzere birçok kişi ve iş adamı üzerinde kara bir soruşturma konusu başladı" dedi.
 
'SAVCI ÇAĞIRIYOR, MAHDUM GİTMİYOR'
 
Başbakan Erdoğan'ın, zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalıştığını savunan Koç, şöyle devam etti:
 
"'Komplo kurdular, faiz lobisi, paralel devlet, devletin, yargının, polisin içinde çete var, onlar bizimle uğraşıyor.' Bir kere de 'bu para burada ne geziyor' diye sorduğunu duydunuz mu? Efendim Amerika, İsrail yaptı. Sen ballı börektin bunlarla. İçtiğin su ayrı gitmiyordu.

Ne oldu, kim devreye girdi? Eğer Türkiye'ye kurulmuş bir komplo varsa bununla hep berabere mücadele ederiz. Bu ülke bizim, bu millet, bu vatan bizim. Ama sen iktidar gücünü kullanacaksın, çete dediklerinle işbirliği yapacaksın, bu ülkede 33 Mehmedimi kurşuna dizen namussuz, şerefsizleri tanık gösterip bu ülkenin Genelkurmay Başkanı'nı müebbet hapse mahkum ettireceksin ve yok çete, yok paralel devlet diye bağıracaksın.

Bunlar sökmez. Sen artık ayakkabı kutularının Başbakanısın. Sen artık yolsuzlukların Başbakanısın. Millete din iman, kendilerine han hamam. Bak soruşturma için Savcı çağırıyor. Mahdum gitmiyor, gönderilmiyor. Küçük hırsızlar hapiste, büyük hırsızlar devlet yönetiyor. Böyle bir ülke olabilir mi?"
 
'KURSAĞINDA KALIR YUTAMAZSIN'
 
Polisi de eleştiren Koç, "İstihbarat ülkenin birliğine, bütünlüğüne dönük işlerin peşinde değil. Reyhanlı'da yakalanan TIR'ların peşinde değil. Suriye'ye giden silahların peşinde değil. Ne yapıyor? İktidar adına, iktidar çevresinde hırsızlık yapanları korumak için hırsızı takip eden polisi takip ediyor. Bu kantar gün gelir seni de tartar. Şimdi kantara çıkacaksın Tayip Bey. Meydan meydan bindirilmiş kıtalarla dolaşıp günde 24 saat televizyon ekranlarından bas bas bağırarak bu suçun, bu günahın üstünden kalkamazsın. Haram böyle bir şeydir. Yutarsın yutarsın da kursağında kalır yutamazsın" dedi.
 
ŞAHİN VE GENELKURMAY'A ELEŞTİRİ
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e de eleştiren Koç, "Sayın Mehmet Ali Şahin, 'Yargıtay'ın imamı var' diyor. Yeni mi aklına geldi sayın Şahin? Sen bu ülkenin meclis başkanlığını, adalet bakanlığını yaptın. Yeni mi aklına geldi?

Bu ülkenin şerefli rektörleri, yurtseverleri, askerleri, gazetecileri, vatanseverleri zindanlarda sürünürken aklına gelmedi mi bu imamlar, jöleli danışmanlar. Saçı olmadığı için jöle sürmesi mümkün olmayan bir başka danışman daha var. O da gazetede yazıyor. 'Ordu'ya kumpas kuruldu' diyor. Tabiiki Genelkurmay Başkanlığı Başbakanlığa bağlıdır.

Anayasa sınırları içerisinde kendi görevlerini yapar. Demokratik bir ülkede tabiiki siyasetin dışındadır. Ama bu ülkede bir kan davası götürülürken, sahte deliller üretilip masum insanlar darbe yapacaklar diye sürüm sürüm süründürülürken sesini çıkartmayan Genelkurmay, şimdi başına taş mı düştü de Ankarada tekrar savcılığa suç duyurusunda bulunuyorsun. Hepinizin eli, geçmişi kirli. Hepiniz ortaktınız. Hepiniz suç ortağıydınız. Şimdi açığa düşürün birbirinizi bakalım" diye konuştu.
 
'ALLAH İLE BU MİLLETİ KANDIRMA DÖNEMİ BİTİYOR'
 
İktidarın, iç siyaset kutuplaşması yaratarak sokakta kargaşa yaratmaya çalıştığını savunan Koç, "Gitmemek için direniyorlar. CHP bu oyunları görüyor. Sanmayınki biz milyonları sokağa dökmekten aciziz. Sanmayınki her ilimizde 100 binlerce insanın katılımıyla temiz Türkiye özlemini dile getirecek mitingler yapmaktan aciziz. Senin oyununa gelmiyoruz.

Bu milletin namuslu, inançlı temiz insanları vicdanlarında seni sorgulayacaklar. Hırsızlık yapanları korumanı sorgulayacaklar. Çoluğunu çocuğunu sorgulayacaklar. Vebalin büyük, günahın büyük Sayın Başbakan. Milletin temiz inançlarını sömürerek siyasetine alet edemeyeceksin. Allah ile bu milleti kandırma dönemi bitiyor artık.

Yüce Allah'ı bırak. Allah her şeyi görüyor, her şeyi tartıyor, her şeyi değerlendiriyor. Bu Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'a verilecek her oy hırsızlığa gider, Orta Doğu'da akan Müslüman kanına gider, daha da açık söyleyeyim harama gider" dedi.

DHA