Büyük operasyon tamamlandı

DİYARBAKIR'ın Lice ve Hazro ilçeleri dağlık ve ormanlık alanda 22 Eylül günü başlayan operasyon bugün sona erdi. Operasyonda, çok sayıda silah, patlayıcı ve bol miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Büyük operasyon tamamlandı
26 Eylül 2016 Pazartesi 17:53 tarihinde eklendi.
DİYARBAKIR'ın Lice ve Hazro ilçeleri dağlık ve ormanlık alanda 22 Eylül günü başlayan operasyon bugün sona erdi. Operasyonda, çok sayıda silah, patlayıcı ve bol miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
 
Lice Hazro ilçelerinin dağlık ve ormanlık alanında, 22 Eylül tarihinde başlatılan Bayrak-21 Şehit Uzman Çavuş Mustafa Eser Operasyonu bugün sona erdi. Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Lice ve Hazro ilçeleri dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terörörgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, Diyarbakır ili Lice ve Hazro ilçeleri kırsal ve ormanlık alanını kapsayan, 22 Eylül 2016 tarihinde başlayan Bayrak-21 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Eser Operasyonu, 26 Ağustos 2016 tarihinde başarıyla tamamlanmıştır" denildi.
 
1 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ, 5 TON 65 KİLO ESRAR BULUNDU
 
1 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyon sonrasında yapılan arazi arama ve taramalarında, çok sayıda silah, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ve araçlar ile bol miktarda uyuşturucu maddesi ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
 
"İcra edilen operasyonda; Bölgede faaliyet gösteren 1 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatıyla ölü olarak ele geçirilmiş, 5 terör örgütü şüphelisi ve çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 2 olmak üzere toplam 7 şahıs yakalanmış, yapılan aramalarda, 1 M-16 piyade tüfeği, 5 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 1 sig sauer marka tabanca, 1 sig sauer tabanca şarjörü, 1 roketatar, 4 roketatar sevk fişeği, 1 roketatar mühimmatı, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 12 kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 481 kalaşnikof piyade tüfeğine ait fişek, 5 el bombası, 3 ruhsatsız av tüfeği, 2 el telsizi, 1 adet ft 817 model yaesu sabit merkez telsizi, 2 şemsiye, 1 dürbün, 1 hücum yeleği, 1 panço, 2 sırt çantası, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesine el konulmuş, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 19 Eylül 2016 Pazartesi günü Lice Yalaza köyü bölgesinde yağmalanmayı mütakip Dolunay Köyü'ne getirilen ve bombalı araç eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen DEDAŞ'a ait 1 araç ele geçirilmiştir. Narko-terörizmle mücade kapsamında; 1 milyon 421 bin kök kenevir, 3 ton 5 kilo kubar esrar maddesi, 2 ton 60 kilo toz esrar maddesi, kenevir ekimi ile uyuşturucu madde imalinde kullanılan çok sayıda muhtelif suç eşyası ele geçirilerek imha edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, icra edilen operasyonla ilgili adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."