"Büyük Usta olmaya hiç niyetim yok"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP belediye başkanı adayı Mustafa Akaydın, belediye başkanlığında 'büyük usta' olmaya niyetinin hiç olmadığını söyledi.

Büyük Usta olmaya hiç niyetim yok
15 Şubat 2014 Cumartesi 18:54 tarihinde eklendi.

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Belediyesi'nin yaptırdığı İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nin açılışını Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan, oda başkanları, muhtarlar ve partililerle birlikte yaptı. Akaydın, açılışta Manavgatlılara hitap etti.

CHP Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve kendisinin Antalya'da yerel yönetimlerde 'çıraklık' dönemini tamamladığını belirten Akaydın, 30 Mart mahalli seçimlerinde halktan ikinci defa yetki alması halinde 'kalfalık' dönemine geçeceklerini kaydetti. Kalfalık döneminde uygulamak için Antalya'ya güzel projelerin olduğunu belirten Akaydın, "Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Büyük usta olmaya hiç niyetim yok. Büyük usta büyük götürüyor Türkiye'de" diye konuştu.

17 Aralık rüşvet operasyonu sonrası Türkiye'de hukukun yerle bir edildiğini belirten Akaydın, bağımsız savcı ve hakimlerin olmadığı bir ülkede hukuktan söz edilemeyeceğini söyledi. Adaleti güvende olmayan bir ülkenin geleceğininde güvencede olamayacağını belirten Akaydın, iktidarın, yargı üzerindeki elini bir an önce çekmesi uyarısında bulundu.

Akaydın, "AKP'liler bu milleti hiç televizyonlarda haber izlemediğini sanıyorlar herhalde. Bu millet ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarları çok iyi biliyorlar. Siyasetin seviyesini düşürmesinler. Bizi konuşturmasınlar, konuşursak iyi konuşuruz." dedi.

Konuşmasında AK Parti Antalya Büyükşehir belediye başkan adayı Menderes Türel'i de eleştiren Akaydın, 'Sürekli biz Antalya çocuğuyuz, Antalya aşkı yaşıyoruz deyip duruyor. Biz Antalya çocuğu değil miyiz. Senin genel başkanın Türküm, Türk çocuğuyum demeye utanıyor. Sen Antalya çocuğuyum desen ne ifade eder." şeklinde konuştu.

Akaydın, Menderes Türel'in CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in 16 aylık tutukluluk süresini 30 Mart mahalli seçimlerinde seçim malzemesi yapmasını kınadı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yaptığı konuşmada Menderes Türel'in Manavgat Side'de partisinin seçim irtibat bürosu açılışında kendisinin 16 aylık tutukluk süresini seçim malzemesi yapmasına tepki gösterdi.

Sözen, "12 ay süresince ne ile yargılandığını bilmeden tutuklu kaldım. Ayakkabı kutularında para çıkan, bakan çocuklarının müdür odalarında ifadesinin alındığı bir ülkede, bana kimse hukuk dersi vermesin. 12 ay ne ile yargılandığımı bilmeden tutuklu kaldım. Masumiyet karinesine herkes dikkat etmeli. Türel'in şahsımdan özür dilemesini istiyorum." ifadesini kullandı.

Sözen, açılışını yaptıkları İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nin 10 dönüm üzerine kurulu olduğunu bunun 3 bin 500 metrekaresinin kapalı olduğunu kaydetti.

Manavgat'a da toplamda 5 yıl içinde 283 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Sözen, gençlik merkezinde ayrıca 8 meslek dalı eğitim merkezi kurs alanının olduğunu ifade etti.

Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban da ata sporu yağlı güreşe yaptığı katkılar için Sözen'e bir buket çiçek takdim etti.


CİHAN