Büyük zaferin 12.yıldönümü

Galatasaray Kulübü, sarı-kırmızılı takımın UEFA Kupası’nı kazanan dönemdeki yönetici, teknik heyet ve sporcularına teşekkür etti.

Büyük zaferin 12.yıldönümü
17 Mayıs 2012 Perşembe 14:32 tarihinde eklendi, 2.397 kez okundu.

 

UEFA Kupası zaferinin 12. yıldönümü nedeniyle Galatasaray Kulübü, internet sitesinden bir teşekkür mesajı yayımladı.
 
Mesajda, Galatasaray Futbol Takımı’nın, 1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü olarak Avrupa’daki mücadelesine UEFA Kupası ile devam ettiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: ”Ekibimiz, 17 Mayıs 2000 tarihine kadar Bologna, Borussia Dortmund, Real Mallorca, Leeds United gibi Avrupa futbolunun önemli takımlarını kupanın dışına itmişti.
 
17 Mayıs 2000 tarihinde ise Türk futbol tarihinin en büyük başarısı yakalanıyordu. Galatasaray, 17 Mayıs 2000 tarihinde Kopenhag’ta İngiltere’nin en önemli geçmişe sahip kulüplerinden Arsenal’i mağlup ederek UEFA Kupası’nı kazanma başarısını gösteriyordu.
 
Bugün de takımın başında olan teknik direktörümüz Fatih Terim ve öğrencileri büyük bir mücadele örneği göstermiş ve kupayı ülkemize getirmişlerdi. UEFA Kupası’nın zaferinin 12. yılında, bizlere bu zaferi yaşatan yöneticilerimize, teknik heyetimize ve sporcularımıza bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz.”