Büyük Zafer'in 92. yıldönümü Erzincan'da Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan'da da büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 12:28 tarihinde eklendi.

Erzincan'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, sabah 09.00'da belediye binası önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Erzincan Belediyesi'nin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Zafer Bayramı kutlamaları, belediye binası önündeki çelenk sunma töreni ardından Erzincan Valiliği'nde devam etti. Erzincan Valiliği'nde kutlamaların kabulünün ardından tören, saat 10.00’da Ordu Caddesi'nde düzenlenen programla devam etti.

Erzincan Valiliği'nde kutlamaların kabulünün ardından tören, saat 10.00'da Ordu Caddesi'nde düzenlenen programla devam etti. Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Piyade Kurmay Binbaşı Hasan Yıldırım tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı. Ardından askeri birlikler tarafından geçit töreni düzenlendi.

Törene; Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Protokol üyelerinin halkı selamlamasının ardından geçit töreni yapıldı. Tören sırasında vatandaşlar, muharip gaziler ve askeri coşku ile alkışladı.


CİHAN