Büyükanıt, tanık olarak ifade verecek

Balyoz davası kapsamında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, tanık sıfatıyla yarın ifade verecek.

Büyükanıt, tanık olarak ifade verecek
01 Mart 2012 Perşembe 08:05 tarihinde eklendi, 1.774 kez okundu.

İstanbul Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 15 Şubat'ta Büyükanıt ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu'nun tanık olarak dinlenmesine karar vermişti.

Yaşar Büyükanıt'ın avukatı Levent Koçer, müvekkilinin ifade vermeye gideceğini belirtti. Başbuğ ve Kalyoncu'nun ifadeye gidip gitmeyeceği ise merak ediliyor.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen dava konusu plan seminerine ilişkin düzenlenen Genelkurmay Bakanlığı sonuç raporunda imzaları bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ ile birlikte Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve emekli Korgeneral Köksal Karabay'ın tanık olarak dinlenilmesine karar vermişti.

Yaşar Büyükanıt'ın avukatı Levent Koçer, mahkemenin belirlediği cuma günü saat 09.30'da müvekkilinin ifade vermeye gideceğini aktardı.

Koçer, mahkemenin ilk başta gün ve saat belirtmediğini sadece, 'belirlenen bir günde ifadeye çağrılmasına' kararını verdiğini söyledi.

Daha sonra mahkemenin gün ve saat belirtilerek emniyete yazı gönderdiğini ifade eden Koçer, "Bu tebligatı bize sözlü bildirildi. Henüz elimize yazılı bir belge ulaşmadı. Ancak biz cuma günü gidip ifade vereceğiz." dedi.