Büyükelçiden Türk bilim insanlarına çağrı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD'de yaşayan Türk bilim insanlarına, deneyimlerini ve uzmanlık alanlarını Türkiye'deki gençlerle paylaşmaları çağrısında bulundu.

Büyükelçiden Türk bilim insanlarına çağrı
04 Mart 2012 Pazar 12:11 tarihinde eklendi, 1.430 kez okundu.

Tan, ABD'nin başkenti Washington'da, Türk Amerikan Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği'nin (TASSA) 5. Yıllık Konferansı'nın açılışında konuştu. 
    
Burada ABD'de yaşayan Türk bilim insanlarına seslenen Tan, ''Amerikan üniversitelerinin sunduğu fırsatları terk etmenizi istemiyorum, bu gerçekçi olmaz. Ama sizi, Türkiye'de zaman geçirmeye ve başarılarınızı gençlerle paylaşmaya, onlara yol göstermeye çağırıyorum'' dedi. 
    
Tan, şunları kaydetti: 
   
''Türkiye'deki konferanslara katılmanızı, yaz okullarında eğitim vermenizi ya da izinlerinizi Türk üniversitelerinde geçirmenizi umuyorum. Türkiye'de sizin deneyimlerinizden faydalanacak ve ilham alacak yüz binlerce genç bulunmakta. Onlarla Amerika'daki deneyimlerinizi paylaşın. Burada başarılı olmuş kişiler olarak, kendi vatanınızda bilimi desteklemek için işbirliği kanalı açmanız çok önemli. Bunun iki tarafa da yarar getirecek bir egzersiz olacağına inanıyorum, çünkü muhtemelen sizin gelecekte asistanlarınız olacak genç yetenekler keşfedeceksiniz. 
    
Bunun yanında, yabancı meslektaşlarınızı Türkiye'de eğitim verme ve araştırma yapma yönünde teşvik edebilirsiniz. Öğrencilerinize, öğrenci değişim programlarına katılmalarını tavsiye edin. Bu, birbirimizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır.''