Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mı?

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Haberler yanlış ve bilgim dışındadır. Kesinlikle aday değilim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mı?
11 Temmuz 2013 Perşembe 11:52 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, 2014'te yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.
 
Şafak Pavey, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "İBB Adayı olduğum haberine gösterilen ilgi ve sevgiye çok teşekkür ediyorum. Komplocuların hastalıklı iştahlarını kestiğim için üzgünüm ancak İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olduğum haberleri yanlış ve bilgim dışındadır. Kesinlikle aday olmadığımı açıklamak isterim" dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de konuyla ilgili soru üzerine "Kardeşimizdir, Şafak Pavey'in öyle bir talebi varsa hepimiz çok mutlu oluruz. Bizim genel başkan yardımcımızdır, kendisine de çok yakışır. Ama şu anda ne gündemimizde olmuş, ne de böyle bir şey konuşulmuştur. Şafak hepimizin gönlündeki şafaktır" dedi.
 
Yerel seçimlere ilişkin soruları da yanıtlayan Tekin, parti olarak hedeflerinin 1989 yılında gösterdikleri başarıyı tekrarlamak olduğunu belirtti. Tekin, seçimlerde sadece halkla işbirliği yapacaklarını da söyledi.
 
"Şafak Pavey'le İstanbul'u alır mısınız?" sorusuna ise Tekin, "Neden almayalım" karşılığını verdi.

NTV