"Büyükşehir Yasası hakkında bilgi sahibiyiz"

CHP'li Manavgat Belediye Başkanı ve belediye başkanı adayı Şükrü Sözen, Büyükşehir Yasası ile ilgili bir yıldır çalışma yaptıkları ve 30 Mart mahalli seçimlerinde yetki almaları 78 köy ve 9 beldesine hizmet götürmeye hazır olduklarını söyledi.

Büyükşehir Yasası hakkında bilgi sahibiyiz
20 Ocak 2014 Pazartesi 20:11 tarihinde eklendi.

Şükrü Sözen, uzun süredir Büyükşehir Yasası hakkında çalışma yaptıklarını ve 30 Mart seçimleri sonrası seçilmeleri halinde uygulamada hiç sıkıntı çekmeyeceklerini kaydetti.
    
Başkan Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ve CHP Manavgat Seçim Koordinatörü Asım Bozkurt ile birlikte Denizyaka, Büklüce, Çakış, Kalemler ve Hatıplar köylerinde seçim çalışması yaptı. Hatıplar köylüleri Sözen'e köye girişinde Allah nazardan korusun diyerek nazar boncuğu taktı.

Köylülere Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgi veren Sözen, yasa hakkında geniş çaplı araştırma yaptıklarını ve Manavgat Belediye Meclisi'nde aldıkları kararla bir yıldır 78 köye hizmet götürdüklerini söyledi.

İktidarın, Büyükşehir Yasası'nı halka sormadan uygulamaya koyulduğunu belirten Sözen, "Büyükşehir Yasası uygulaması seçim sonrasında gündeme gelecek. Bu yasayı halka sormadan uygulamaya koydular. Ama biz bu yasaya biz çok iyi çalıştık. Belediye meclisimizden karar çıkararak 78 köyümüze hizmet götürüyoruz.

Biz diyoruz ki, bu yasayı en iyi biz uygularız. Köylümün haklarını, menfaatlerini korumak boynumuzun borcu. Yasa hakkında bir yılın üzerinde çalışma yaptık uygulama noktasında bilgiye sahibiz." ifadesini kullandı. 


CİHAN