Büyükşehir’den amatörlere dev destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana her yıl 1000’e yakın amatör spor kulübüne düzenli olarak malzeme desteği sağlıyor. 20 farklı branşta gerçekleştirilen spor malzemesi yardımları bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehirden amatörlere dev destek
24 Ocak 2014 Cuma 17:00 tarihinde eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin amatör spora çeşitli imkansızlıklar içinde hizmet veren 1000’e yakın spor kulübüne her yıl düzenli olarak malzeme desteği sağlama projesine bu yıl da devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında İstanbul’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine ve bu kulüpler bünyesinde lisanslı olarak futbol oynayan amatör sporculara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına malzeme yardımında bulunuyor.

Ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayarak varlıklarını sürdürmeye çalışan amatör spor kulüplerinin, faaliyetlerini sürdürmeleri için mali yüklerini hafifletmek, yeni sezonda da performanslarına destek olmak ve motivasyonlarını artırmak amaçlarıyla 1000’e yakın amatör spor kulübüne 300 bin kalemden oluşan malzeme teslim ediliyor.

20 FARKLI BRANŞTA 300 BİN ADET MALZEME DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Amatör spor kulüpleri, sporu geliştirmenin ve yaygınlaştırmanın yanı sıra gençleri kötü alışkanlardan kurtarıp spora yönlendirerek önemli bir toplumsal işlevi de yerine getiriyor.

Bu anlamda varlıkları büyük önem taşıyan amatör spor kulüplerinin daha sağlıklı ortamlarda daha kaliteli malzemelerle spor yapabilmeleri için futbol, voleybol, basketbol, güreş, masa tenisi, tekvando, karate judo, kick boks, muay thai, wushu, hentbol, badminton, tenis, jimnastik, yüzme, satranç, atletizm, futsal ve okçuluk olmak üzere 20 farklı spor branşında yağmurluk, eşofman, çanta, tişört, şort, çorap, futbol topu, basketbol topu, voleybol topu, hentbol topu ve kaban vb malzeme desteği sağlanıyor.

İstanbul’daki amatör spor kulüplerinin resmi müsabaka ve antrenman ihtiyaçlarını sağlıklı ve güvenli ortamlarda yapabilmeleri için açık ve kapalı spor tesislerini inşaa eden, yenileyen ve toprak sahaları sentetik çim yapma dahil bakım ve onarımlarını gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yıldan beri yapılan bu yardımlar sayesinde Türk sporuna önemli bir alt yapı hizmeti sağlanmış oluyor.

Amatör spor kulüplerinin yanı sıra bugüne kadar yaklaşık 600 okul spor kulübüne de malzeme desteği sağladı.
 


CİHAN