Büyükşehir’den sünnet şöleni

Bursa’da 390 çocuk, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği şölenle sünnet edildi.

Büyükşehirden sünnet şöleni
01 Eylül 2013 Pazar 18:05 tarihinde eklendi.

Merinos Parkı’nda gerçekleştirilen şölene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Canan Candemir Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı. Küplüpınar Mahallesi Camii İmamı Yener Aydın’ın duasıyla başlayan organizasyon, renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükşehir Belediye Bandosu, Tarihi Bursa Mehter Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi organizasyonda birer mini konser verdi. Sünnet olacak çocukların Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elini öpmeye çalışması izdihama neden oldu. Şölende sünnet olacak çocuklara şapka, balon ve çeşitli hediyeler verildi, ailelere pilav, ayran ve dondurma ikram edildi.

Şölende konuşma yapan ve sünnet cemiyetlerinin Türk milletinin en önemli geleneği olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ecdad kültürünü sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan şehrin fiziki olarak yeniden imar edilmesine çalışırken, diğer yandan da insana yönelik faaliyetlere hız verdiklerini belirten Başkan Altepe, "İşte sünnet şölenleri de bu faaliyetlerden sadece birisi. Bugün 390 çocuğumuz erkekliğe ilk adımını atıyor.

Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ‘Geçmiş olsun’ diyor, tahsil ve iş hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum. Ailelere de çocuklarının mürüvvetlerini görmelerini temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.


CİHAN