"Buyursunlar gelsinler"

Dünya Kupası'nın İstanbul'a getirilmesi nedeniyle düzenlenen etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Buyursunlar gelsinler
26 Şubat 2014 Çarşamba 12:19 tarihinde eklendi.
Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda yaşanan hakem hataları nedeniyle kulüplerin göstermiş olduğu tepkiler konusunda soruları cevaplandıran Özerten, "Her maç kaybeden takım suçu hakeme atıyor" dedi. Ufuk Özerten "Biliyorsunuz hakemleri eleştirmek adettendir. Ağlamayan çocuğa meme vermez derler. Böyle olunca yenilen takımın yöneticileri hakem hatası olan bağırır çırpınır. Hakem hataları ne bu sezon ilk kez olmuyor, geçmişte de oldu gelecekte de olacak. Hakemlere güvenimiz tam. Zaten güvenmediğimiz kişilere hakemlik yaptırmayız. Ahlaksızlığı olan insanı da beraber ortaya çıkaralım. Futbol bir hatalar oyunudur. Boş kaleye gol atamayan oyuncular oluyorsu gözünün önündeki pozisyonu göremeyen hakem de oluyor. Böyle olunca birisi kaybediyor diğeri kazanıyor. Futbolun oyun olduğunu unutmayalım. Birbirimize karşı sevecen olalım" ifadelerini kullandı.
 
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin yaşanan hakem hatalarından dolayı TFF'yi ziyaret edeceğinin belirtilmesi üzerine Özerten, "Buyursunlar gelsinler. Geldikten sonra ne olacak. Hakemlere bu kulübün yöneticisi geldi, bu kulübe iyi bakın diye talimat mı vereceğiz. Yok böyle bir şey. Herkesle konuşacağız, çözüm bulmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
 
"GALİBA MANCİNİ TÜRKİYE'YE GELİRKEN KURALLARA BAKIP DA GELMİŞTİR"
 
TFF Başkanvekili Ufuk Özerten, Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk mücadelesi ve küme düşmeme yarışında ki mücadele konusunda da, "Ligin altı cehennem ateşi gibi 7-8 takım ligde kalmak için mücadele ediyor. Ligin zirvesinde de şampiyonluğa ve Avrupa kupalarına oynayan takımlar var. Yani ligde rahat takım yok" dedi.
 
Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin Chelsea ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde Türkiye'de oynayan yabancı oyuncu statüsünü eleştirmesine ise Ufuk Özerten, "Galiba Mancini Türkiye'ye gelirken kurallara bakıp da gelmiştir. Onun da bulunduğu ülkede kullara saygılı olması lazım" diye konuştu.
 
"GRUPTAN NEDEN BİRİNCİ OLARAK ÇIKMAYALIM Kİ"
 
2014 Dünya Kupası'na katılamadıkları için üzgün olduklarını vurgulayan Ufuk Özerten, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nda Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İzlanda ve Kazakistan ile zorlu bir mücadele yaşanacağını da belirterek şunları söyledi;
 
"Keşke Brezilya'da olabilseydik ama gidemedik. 2016 Avrupa Şampiyonası'na gruplardan birinci ve ikinci olarak çıkıp gitmek istiyoruz. Orada da finale doğru gidip halkımızı rahatlatacak, ülkemizi coşturacak neticeler almak istiyoruz. Bizim grubumuzdaki ülkelere baktığınızda her türlü sürpriz sonuçlar alınabilir. Gruptan neden birinci olarak çıkmayalım ki."