Buz altında rekor kıracak

Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, 24 Şubat'ta Ardahan’ın Çıldır ilçesinde paletsiz 110 metre yatay dalış yaparak, dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor.

Buz altında rekor kıracak
17 Şubat 2013 Pazar 13:35 tarihinde eklendi, 1.467 kez okundu.

 

Babası Mustafa Teoman Ulusoy ile birlikte Çıldır’a gelerek, çalışmalarını aralıksız sürdüren Çanakkaleli sporcu, şimdiye kadar göle birçok kez dalış yaptı. Göl üzerinde 80 santimetre buzu kırarak 5 kuyu açan Ulusoy, ip vasıtasıyla antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Donan buz altında 50 metre paletsiz yatay dalış gerçekleştiren Ulusoy, 24 Şubat'ta 110 metreyi paletsiz geçmeyi hedefliyor. 
 
Gölde antrenmanlarını sürdüren Ulusoy, son antrenmanında ufak bir kaza da geçirdi. Başını buza çarpan Ulusoy, antrenmanı yarıda bırakarak sudan çıktı. 50 metre yatay dalışın ardından antrenmanını yarıda bırakan Ulusoy'a babası Teoman Ulusoy ve Çıldırlı köylüler büyük destek veriyor. Suya dalış yapmadan önce nefes kontrolünü ayarlayan Ulusoy, ardından kendini buz gibi suya bırakıyor. 110 metre buz alanda her biri 25 metre alan 5 kuyu açan Ulusoy, ani bir riske karşı bu kuyulardan çıkıyor.
 
Çıldır Gölü'nü üzeri buzla kaplı olduğu için karanlık bir kutuya benzeten Ulusoy, "Yüzeyi 70 santim buz ve buzun üzerinde 40 santim kar olan 126 kilometre alana sahip Çıldır Gölü'nde görüş uzaklığı bir karış bile yok. Antrenman veya rekor dalışımda çok dikkatli davranıyorum. 24 Şubat günü Çıldır Gölü'nde paletsiz yapacağım rekor denemesini kırarsam diğer rekorlarım bunun yanında hiç kalır. İnşallah başarırım." diye konuştu. 
 
Bir atletin Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 110 metrelik paletli yatay dalış rekorunu paletsiz kırmaya çalışacak olan Ulusoy'un, Olimpiyat Komitesi ve Dünya Sualtı Konfederasyonu'nun tanıdığı tescilli 2 dünya şampiyonluğu ve 10 dünya rekoru bulunuyor.
 
EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ BABASI 
 
Hiç nefes almadan 8,5 dakika suda durabilen Ulusoy’un, en büyük destekçisi ise babası Teoman Ulusoy. Baba Ulusoy, antrenmanlarda oğlunu yalnız bırakmazken, yaptığı açıklamada, “O her suya dalışında ömründen ömür gidiyor. Çünkü ölüm riski var. Başına bir şey gelse kimsede çıkaramaz. Çünkü burada 80 santimetre buz var. Ama inşallah rekoru gerçekleştirecek." diye konuştu.
 
ÇILDIRLI KÖYLÜLER YALNIZ BIRAKMIYOR 
 
Çıldırlılar ise, antrenmanları pür dikkat izliyor. Heyecanlı olduklarını belirten Çıldırlı vatandaşlar, rekorun kırılacağına inandıklarını dile getirdi. Buz tabakasını kırıp milli sporcuya yardımcı olduklarını anlatan köylüler, “İl defa Çıldır Gölü’nde böyle bir şey gerçekleşiyor. Biz başarılı olacağına inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

CİHAN