Buzcular bayram ediyor

Hava sıcaklığının 35 derece ölçüldüğü Muğla'da, farklı alanlarda kullanılan buz tüketimi arttı.

Buzcular bayram ediyor
29 Temmuz 2012 Pazar 15:41 tarihinde eklendi, 2.351 kez okundu.

 

Muğla Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren buz üreticisi İbrahim Taçyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerinde günlük 1 ton buz ürettiklerini söyledi. 
   
Sıcak hava nedeniyle buza olan talebin artmasıyla talepleri karşılayabilmek için yeni bir buz makinesi aldıklarını kaydeden Taçyıldız, ''Eskiden ürettiğimiz buzu depolayıp satıyorduk. Şimdi ise depolayamadan satıp, talepleri karşılayamaya çalışıyoruz. Sıcaklar nedeniyle yüzde 50 artan satışlarımızı yeni aldığımız makineyle takviye ediyoruz'' dedi. 
     
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayıyla el değmeden üretilen buzları kent merkezi ve ilçelerdeki bayilere, otel, restoran ve fırınlara dağıtıklarını dile getiren Taçyıldız, buzları arıtılmış steril su ile ürettiklerini, buz kalıplarını ise vakumlayarak el değmeden piyasaya sürdüklerini belirtti. 
     
Yaz aylarında özellikle otellerin büyük buz kalıplarına rağbet gösterdiğini anlatan İbrahim Taçyıldız, ''Sıcak hava nedeniyle ısınan otel havuzları büyük buz kalıplarıyla soğutuluyor. Bölgemizde bir çok turizm işletmesi olduğu için büyük buz kalıplarının çoğu otellere gidiyor. Sıcaktan bunalan turistlerin bir çoğu havuzlara atılan buz kalıplarıyla serinleyip eğlenceli zaman geçiriyorlar'' diye konuştu. 
     
Buz kalıplarının bir çok sektörde kullanıldığını, yaz aylarında bu talebin doğal olarak artış gösterdiğine işaret eden Taçyıldız, taleplere karşılık verebilmek için sabah erken saatlerden, geç saatlere kadar buz üretimi yaptıklarını ifade etti. 
     
Taçyıldız, sıcak havanın buz üretimi yaptıkları makinelerin üretim kapasitesini de düşürdüğünü sözlerine ekledi.