Buzlar arasında ölümüne arayış

Van'ın Muradiye ilçesinde, oynarken dereye düşerek kaybolan çocuğun bulunması için başlatılan çalışmalar, havanın kararmasıyla sonlandırıldı.

Buzlar arasında ölümüne arayış
29 Aralık 2012 Cumartesi 17:49 tarihinde eklendi, 1.047 kez okundu.

 

Alaçay Deresi üzerinde oynarken buzun kırılmasıyla suya düşen 12 yaşındaki Gıyasettin Bedirhanoğlu'nun bulunması için Ankara'dan 15 kişilik Jandarma Sualtı Arama Kurtarma timi gönderildi.

Bölgede çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekiplerinden bilgi aldıktan sonra yaklaşık 3 kilometrelik buzla kaplı alanda çalışma başlatan jandarma timi, arama çalışmalarını akşam saatlerine kadar sürdürdü.
 
Derenin üzerindeki buzları iş makineleri yardımıyla ve zıpkınlarla kıran ekipler, saatler süren aramaya rağmen Bedirhanoğlu'na ulaşamadı. Kaymakam Erol Tanrıkulu ile İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu'nun da izlediği çalışmalara, havanın kararmasıyla son verildi.
 
Çalışmalara, yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden başlanılacağı öğrenildi.Dere kenarında endişeli bekleyişlerini sürdüren Bedirhanoğlu'nun ailesi ise tek isteklerinin çocuklarına kavuşmak olduğunu ifade etti.
 
Görgü tanıklarından Bedran Turgut da arkadaşının buz tutan dere üzerinde kaydığı esnada buzun kırılması sonucu suya düştüğünü belirterek, olayın hemen ardından köylülere haber verdiğini, ancak tüm aramalara rağmen kendisine ulaşamadıklarını söyledi.