Cadde ortasında dayak!

İsveç'in başkenti Stockholm'de gözaltına alınmaya çalışan bir sarhoşun, kadın polis tarafından dövülerek yere yatırılması ülkede büyük tepkilere sebep oldu.

Cadde ortasında dayak!
13 Temmuz 2013 Cumartesi 12:49 tarihinde eklendi, 1.294 kez okundu.
Gece yarısı Stockholm şehir merkezinde bir sarhoşun etrafı rahatsız etmesi ile olay yerine gelen kadın polis, sarhoş kişiyi gözaltına almaya çalıştı. Görgü tanıklarının çektiği görüntülerde, yanında eğitilmiş bir köpek bulunan polis, ''Cadde boyunca neden koşuyorsun?'' diye soruyor. ''Koşmayı canım istiyor, kendimi test ediyorum.'' diye cevap veren sarhoşa bu sefer polis bağırarak, ''Niçin cadde boyunca koşuyorsun, hemen yere yat, hemen yere yat.'' diye bağırmaya başlıyor.
 
Sarhoş kişinin ses vermemesinin ardından kadın polis elindeki copla sarhoşa vurmaya başlıyor. Neye uğradığını şaşıran kişi, bir süreliğine üzerine saldıran köpeğin ısırıklarına maruz kalırken, polisin cop darbeleri ile yere yığılıyor.
 
Polis şiddetinin görüntülerinin İsveç medyasında yayınlanmasının ardından, kadın polis hakkında soruşturulma başladı. Soruşturmayı başlatan savcı Mats Ahlun, görüntülerin her şeyi anlattığını belirtirken, polis köpeğinin zanlıyı etkisiz hale getirdiğini ve kadın polisin zanlıya vurmaya hiç hakkı olmadığını savundu.

CİHAN