Çadır kentte futbol turnuvası sona erdi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleymanşah Konaklama Tesisi'nde 45 gündür devam eden futbol turnuvası, oynanan final maçıyla sona erdi.

Çadır kentte futbol turnuvası sona erdi
08 Temmuz 2013 Pazartesi 22:29 tarihinde eklendi.

Akçakale Kaymakamlığı Süleymanşah Konaklama Tesisi'nde barınan Suriyeliler'in savaş psikolojisinden uzaklaşması için futbol turnuvası düzenledi.

32 takımın katıldığı ve 45 gün süren turnuvanın final maçında Eğitimcilerspor ile El-Fıratspor karşılaştı. Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Kamp Müdürü Halil Tekyıldız, Akçakalespor Başkanı Bozan Yavuz'un da izlediği final maçını Eğitimcilerspor kazanarak turnuva galibi oldu.

Turnuvanın galibi olan takımın oyuncularına Kaymakam Eyüp Fırat, madalya ve kupalarını verdi. Kupa töreninin ardından konuşan Kaymakam Fırat, "Bu sıkıntılı günlerinde Suriyeli genç kardeşlerimizin rehabilite olmaları için kamp yönetimimizle spor organizasyonu düzenledik.

Futbol, voleybol, masa tenisi gibi spor aktivitelerini gençler için son derece faydalı olduğunu inanıyoruz. Süleymanşah Konaklama Tesisi'nde böyle etkinlikler devam edecektir" dedi.


DHA