"Çadırda Kaddafi’ye yumruğu çakacaktım"

Meclis 28 Şubat Alt Komisyonu’na bilgi veren Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, “Postmodern kelimesi 28 Şubat’ı hafifletiyor, buz gibi darbeydi” dedi.

Çadırda Kaddafiye yumruğu çakacaktım
16 Ekim 2012 Salı 09:17 tarihinde eklendi.

 

28 Şubat süreci ile REFAHYOL Hükümeti’ni düşürme planı için düğmeye Erbakan’ın Libya gezisinde basıldığını savunan Hüseyin Gülerce, şöyle konuştu:
 
“Erbakan’ın Libya gezisinde Kaddafi’nin çadırında vardım. Komplo vardı. Salona girdik yemek için. Bir saat sonra çıktığımızda bahçeye çadır kurulmuş, alelacele, derme çatma. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı rencide edecek şekilde planlıydı. Kıl çadırdı, basın toplantısı yeri değildi. Orada yazılanlardan daha ağır hakaret vardı. Gazeteciliği unutup his geçti, ‘git bu adama yumruk çak’ diye. Kaddafi yazılı metinden konuştu. Türkiye’nin Amerika’nın uydusu olduğuna kadar... 16-17 sene önceki yazımda yazmışım: İşin içinde Kaddafi de var, Saddam’ı Kuveyt’i işgal için nasıl Amerika ikna etmişse bu şekilde ikna etmiş olabilir veya içeriden ikna etmiş olabilir. Kaddafi Kıbrıs harekatında ambargo uygulanınca Türkiye’ye yardım etti. REFAHYOL Hükümeti’ni düşürmek için düğmeye basılan yer Kaddafi’nin çadırıdır.”
 
Ecevit o çıkışla darbeyi önledi
Gülerce, “Erbakan ne yaparsa yapsın onlar bildiklerini okumaya devam edeceklerdi. Darbelerin önünü kesecek hukuksal zemin hâlâ sağlanamıyor. 35. madde (TSK İç Hizmet Kanunu) hâlâ duruyor. AK Parti ayak sürüyor” diye konuştu.  
 
O dönem Bülent Ecevit’in Merve Kavakçı’ya karşı çıkışıyla darbeyi önlediğini belirten Gülerce, bugün de türban sorununun CHP’nin hoşgörüsüyle çözüldüğünü söyledi.

Milliyet