Çağatay mahkemelik oldu

Yalan Dünya'nın sevilen tiplemesi Çağatay'ı canlandıran usta tiyatrocu Hakan Meriçliler mahkemeye düştü

Çağatay mahkemelik oldu
13 Şubat 2012 Pazartesi 08:28 tarihinde eklendi, 1.479 kez okundu.

 

Tiyatro sanatçıları Ayla Baki ile Hakan Meriçliler, özel bir ilköğretim okulunda okuyan oğulları D.M.’nin (11) saçlarının okul yönetimince kesildiğini, çocuklarının yaramazlıkla suçlanıp onu okuldan almaya zorlandıklarını belirterek okul aleyhine 10 bin TL’lik dava açtı.

Önümüzdeki ay yapılacak olan duruşmada, çocuğun rehberlik dosyası incelenecek. D.M.’nin halen devam ettiği bir başka özel okula da durumu sorularak aşırı yaramaz olup olmadığı belirlenecek. Tiyatrocu anne-baba, mahkemeye sundukları dilekçede şu görüşlere yer verdi:
 
‘ÇOCUĞUNUZU ALIN’
 
“Okul yönetimi bizi arayarak oğlumuzun arkadaşlarını dövdüğünü söyleyip okuldan alınması gerektiğini bildirdi. Rehberlik öğretmenini aradık. Öğretmen olayı başka türlü anlattı ve tamamen şakalaşırken yaşandığını söyledi. Okula gittiğimizde müdür bize çocuğumuzu okuldan almamızı söyledi. Ayrıca oğlumuzun saçı, ıslahevinde yapılacak bir biçimde kesildi. Oğlumuz bu yapılanlar nedeniyle istenmeyen, sevilmeyen bir kişi olduğu düşüncesine kapıldı.
 
Bu durum nedeniyle kendisini başka bir okula vermek zorunda kaldık. Sorunlar nedeniyle kendisini pedagoga götürdük. D.M.’nin gayet normal ve problemsiz bir çocuk olduğunu ifade ettiler. İddia edildiği gibi, hiperaktif, uyumsuz ve şiddete eğimli bir çocuk olmadığı da söylendi.” İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan duruşmada D.M.’nin okulda görevli bir öğretmeni ifade verdi. D.M.’nin okula başladığı hafta arkadaşlarını ısırmak, tekme atmak ve sıraları çekip yere düşürmek gibi davranışlar gösterdiğini öne süren öğretmen, “Tüm görevliler ona sevgi gösterip ilgileniyorduk. Kendisinden 4-5 yaş büyük çocukları bile merdivenden itiyordu. Kimsenin onu hırpalamasına imkân yoktu. D.M.’nin annesinin yanında da kuralsız davrandığını görüyordum” dedi.
 
SAÇI NEDEN KESİLDİ?
 
Öğretmen, çocuğun saçının kesilmesiyle ilgili olarak da “D.M. hareketli bir çocuktu. Terliyor, saçları yapış yapış oluyordu. Ailesine söyledik, ancak reklam filminde oynuyor diye kabul etmediler. Onun gibi birkaç çocuğu okul müdürü kuaföre gönderip saçlarını kestirmiş” diye konuştu. Davanın önümüzdeki ay yapılacak olan duruşmasında, çocuğun rehberlik dosyasının incelenmesine karar verildi. D.M.’nin halen devam ettiği özel okula da durumu sorularak aşırı yaramaz olup olmadığı belirlenecek.

Habertürk