Çağla Büyükakçay elendi

Sezonun ikinci Grand Slam’i Roland Garros’un eleme mücadelesinde boy gösteren milli tenisçi Çağla Büyükakçay, ikinci turda İspanyol rakibine yenilerek elendi.

Çağla Büyükakçay elendi
23 Mayıs 2013 Perşembe 23:22 tarihinde eklendi, 1.290 kez okundu.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, sezonun ikinci Grand Slam’i Roland Garros’un eleme mücadelesinde karşı karşıya geldiği İspanyol rakibine mağlup olarak ana tablo şansını yitirdi.

Bir gün önce 2 saat 40 dakika süren karşılaşma sonunda İtalyan Nastassja Burnett’i turnuva dışına iten Çağla, ikinci eleme turunda klasmanda bir dönem 46. sıraya kadar tırmanan 30 yaşındaki deneyimli raket Arantxa Parra Santonja ile kozlarını paylaştı. Servisini dört kez kırdırdığı maçta, İspanyol rakibine 70 dakikada teslim olan Büyükakçay, korttan 6-1, 6-2’lik mağlubiyetle ayrıldı ve Fransa Açık’a veda etti.

Yılın ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’ta elemelerin son turunda, bu kez ise ikinci turda elenmekten kurtulamayan Çağla, Paris’ten döndükten sonra Mersin’de düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları için çalışmalarına başlayacak.


CİHAN