Çağla Büyükakçay, yarı finalde elendi

İstanbul’da gerçekleşen 25 bin Dolar para ödüllü uluslararası tenis turnuvasında Ukraynalı rakibine 6-4, 2-6, 6-1’lik setlerle mağlup olan Çağla Büyükakçay, yarı finalde elendi.

Çağla Büyükakçay, yarı finalde elendi
13 Temmuz 2013 Cumartesi 18:17 tarihinde eklendi.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, İstanbul’un Göztepe semtinde düzenlenen 25 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvasına yarı finalde veda etti.

Sırasıyla Alman, Japon ve Avusturyalı rakiplerini geçerek yarı finale ulaşan Çağla, finale yükselme yolunda Ukraynalı Katerina Kozlova ile kozlarını paylaştı. Karşılıklı kazanılan oyunlar neticesinde açılış setinde 4-3 öne geçen Büyükakçay, üst üste üç oyun alan Kozlova’nın açılış setini 6-4 ile hanesine yazdırmasına engel olamadı.

İkinci setin kontrolü Çağla’daydı. Bu hafta başında açıklanan dünya sıralamasında 144 numaraya çıkarak kariyerinin en yüksek derecesini yakalayan Büyükakçay, sürekli önde götürdüğü seti 6-2 ile kopararak maçı final setine taşımasını bildi.

Çağla, ilk oyunu kazanarak üçüncü sete iyi bir başlangıç yapsa da organizasyonun dört numaralı seribaşı ismi Kozlova, bu andan itibaren etkili bir performans ortaya koymaya başladı. Art arda aldığı oyunlarla morallenen Ukraynalı raket, yakaladığı seri ile 6-1’i buldu ve maça noktayı koydu.

Bu galibiyetle adını finale yazdıran Kozlova, bir diğer milli tenisçi Pemra Özgen’i geçen Rus Elizaveta Kuliçkova ile şampiyonluk maçına çıkacak.

Mersin’de gerçekleşen 17. Akdeniz Oyunları’nda iki altın madalya kazandıktan sonra bu hafta boy gösterdiği turnuvayı yarı final oynayarak tamamlayan Büyükakçay, bir haftalık bir aranın ardından mücadelesine devam edecek.

Çağla, 22 Temmuz haftasından itibaren sırasıyla Astana’daki 100 bin, Donetsk’teki 75 bin ve İzmir’deki 25 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvalarını oynayacak. 23 yaşındaki milli tenisçi, bu turnuvaların ardından sezonun son Grand Slam’i Amerika Açık için New York’a gidecek.


CİHAN