Çağla, ikinci turda elendi

Çağla Büyükakçay, Hırvat Ana Vrljic’e 6-4 ve 6-0’lık setlerle yenilerek Lale Kupası’ndan ikinci turda elendi.

Çağla, ikinci turda elendi
25 Nisan 2013 Perşembe 18:23 tarihinde eklendi, 1.586 kez okundu.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Göztepe 60. Yıl Parkı’ndaki Spor AŞ Tesisleri’nde düzenlenen Lale Kupası’na ikinci turda veda etti. 
 
İlk turda Sultan Gönen’i rahat bir maç sonunda geçen Büyükakçay, 50 bin dolar toplam ödüllü turnuvanın ikinci turunda dünya sıralamasında 222. sırada bulunan Ana Vrljic ile karşılaştı. Hırvat rakibi karşısında servis kullandığı ilk oyunu kazanan Büyükakçay, sonrasında servisini kırdırınca 3-1 geriye düştü. Altıncı oyunda rakibinin servisini kırarak beraberliği yakalayan milli oyuncu, dört winner üretebildiği seti 6-4 kaybetmekten kurtulamadı. 
 
26 dakika süren ikinci set ise tamamen Hırvat Ana Vrljic’in üstünlüğünde geçti. İlk oyunda servis kırarak sete başlayan 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu, 25 puan vuruşu ürettiği sette Çağla Büyükakçay’a oyun bırakmadı. İkinci sette 11 basit hata yapan Büyükakçay sadece iki winner çıkarabildi. 
 
Lale Kupası’nda ikinci gün sonunda tekler ana tabloda mücadele eden Türk raket kalmadı. Günün ilk maçında Pemra Özgen turnuvada 1 numaralı seribaşı olan Donna Vekic’e 6-2, 3-6 ve 6-2, Başak Eraydın ise 2 numaralı seribaşı Kristina Pliskova’ya 6-4 ve 6-4’lük setlerle yenildi. 
 
ÇAĞLA TOPRAK KORTA GEÇİYOR
 
Türkiye’nin en yüksek sıralamaya sahip tenisçisi Çağla Büyükakçay, Lale Kupası sonrası toprak sezonu için hazırlanmaya başlayacak. Büyükakçay’ın antrenörü Can Üner, Özbekistan’da soğuk algınlığına yakalanan ve tam olarak iyileşemeyen oyuncunun beş gün dinleneceğini söyledi. 
 
Milli raket, kısa tatil sonrası Roland Garros hazırlıklarına start verecek. Çağla Büyükakçay, toprak zemindeki ilk sınavını 6-13 Mayıs tarihlerinde Slovakya’nın başkenti Tırnava’da yapılacak 75 bin dolarlık turnuvada verecek. 

CİHAN