Çağlayan'da ortalık karıştı

Futtbolda Şike Davası nedeniyle Çağlayan Adliyesi önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftarlar ile terör örgütü PKK davasını izlemeye gelen grup arasında gerginlik yaşandı

Çağlayanda ortalık karıştı
01 Haziran 2012 Cuma 21:20 tarihinde eklendi, 1.185 kez okundu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava nedeniyle Fenerbahçeli taraftarlar da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

 
Tezahüratlar yaparak adliyenin önündeki alanda bekleyen sarı-lacivertli taraftarlar ile İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen PKK terör örgütü davasını izlemeye gelen sanık yakınlarından oluşan grup arasında sözlü atışmalar yaşandı. Taraftarlar ile diğer grup arasındaki tartışmalar arttığı sırada, taraftarların bulunduğu bölümden adliyenin önündeki diğer gruba doğru plastik su şişeleri ve çakmak gibi yabancı maddeler atılmaya başlandı.
 
Bu grubun da karşılık vermek istemesi üzerine ortam bir anda gerilirken, güvenlik nedeniyle adliye bahçesi önünde bekleyen çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Ekipler, grubun etrafını sarıp adliye önünden uzaklaştırdı. Fenerbahçeli taraftarların, davada tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu'na destek için adliye önündeki bekleyişleri sürüyor.
 
Çevik kuvvet ekipleri adliye önündeki alanın etrafını bariyerlerle çevrelerken, taraftarların alana girişlerini kontrollü olarak sağlıyor.