Çalık 1 milyar doları beğenmedi

ATV-Sabah için teklif 1 milyar $ civarında rakam, Ahmet Çalık'ın beklentisini karşılamıyor.

Çalık 1 milyar doları beğenmedi
31 Ocak 2012 Salı 10:01 tarihinde eklendi.

 

Çalık Grubu'na ait, Sabah ve ATV için üç yabancıdan teklif geldi. Kaynaklara göre 1 milyar dolar civarında gelen teklifler Çalık'ı henüz ikna edemedi. Satış bu yüzden askıya alınabilir
 
Akşam'a konuya yakın üç kaynağın verdiği bilgiye göre, Çalık Holding bünyesindeki ATV ve Sabah gazetesinin satış süreci ile ilgilenen yatırımcılardan Texas Pasific Group (TPG), Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corp ve Time Warner tekliflerini sundu.
 
Turkuvaz Medya Grubu'nun sahibi olduğu ATV ve Sabah'ın satışı için yatırım bankası Goldman Sachs yetkilendirilmiş ve ilk tekliflerin 18 Ocak'a kadar alınacağı belirtilmiş, ancak daha sonra bu tarih ocak ayı sonuna kadar uzatılmıştı.
 
ATV ve Sabah gazetesi ile ilgilenen yatırımcılar arasında teklif verenlerin dışında KKR Co ve Alman RTL de yer almıştı. Sürece yakın bir kaynak, Çalık Grubu'nun medya varlıkları için istediği fiyatın 1 milyar doların üzerinde olduğunu belirterek, tekliflerin de bu civarda olduğunu söyledi. Diğer bir kaynak ise 'KKR'ın süreçten çekildiğini, Time Warner Group'un da teklifini verse de ilgisinin oldukça azaldığını biliyoruz' dedi. Aynı kaynak, tekliflerin Çalık'ın beklentilerinin altında kalabileceğini ve bu durumda satış sürecinin askıya alınma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.
 
2007'DE 1.1 MİLYAR DOLARA SATIN ALMIŞTI
 
SABAH-ATV ortak ihalesi 7 Kasım 2007'de yapılmıştı. İhale için ön yeterlilik alan üç gruptan Amerikalı özel yatırım şirketi Carlyle ve Nurol ortaklığı ile Lüksemburg merkezli RTL-İpek-Sancak grupları başvuruda bulunmadı ve teklif verme sürecine sadece Çalık Grubu kaldı. Turkuvaz Grubu, muhammen bedel olarak belirlenen 1.1 milyar doları teklif olarak sundu. Teklifin artırılması isteği kabul edilmedi ve Turkuvaz Grubu, böylece ihaleyi kazanmış oldu. Söz konusu ihale bedelinin 750 milyon dolarının Vakıfbank ve Halk Bankası tarafından finanse edilmesi büyük tartışma yaratmıştı.