"Çalışan milli takımda yerini alır"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "İnşallah gençler çalışarak, büyük başarılara imza atacaklar, artık milli takıma girmek hiç kimsenin ellerinde değil, çalışan ve başaran milli takıma girecek." dedi.

Çalışan milli takımda yerini alır
29 Aralık 2013 Pazar 20:34 tarihinde eklendi.
 
Bursa’da ‘Minikler Serbest Güreş Şampiyonası Valili Kupası’ müsabakalarının finaline katılan Hamza Yerlikaya, 5 bin minik sporcu içinden seçilen 520 güreşçinin katıldığı şampiyonada 16 kulüp, 25 hakem, 22 antrenörün katılımıyla 4 minderde yapıldığını söyledi. 2020 Olimpiyatları'nda altın madalya alacak sporcuların gençlerden çıkacağını dile getiren Federasyon Başkanı Yerlikaya şunları kaydetti: 
 
"İnşallah bu gençler çalışarak, büyük başarılara imza atacaklar. Artık milli takıma girmek hiç kimsenin ellerinde değil. Başaran ve çalışan milli takım kadrosunda yer alır. Onun için valimize ve il müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu sene 520 bir dahaki sene ise bin kişinin bu salonda güreş yapmasını temenni ediyorum."
 
Turnuvada ter döken çocukların içerisinden geleceğin sporcuları çıkabileceğine işaret eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise belediyerin ve gençlik spor müdürlüklerinin başarılmı gençleri desteklemesi gerektiğine dikkat çekti. Vali Karaloğlu, Yerlikaya’ya teşekkür plaketi takdim etti. Düzenlenen ödül töreninde minik güreşçilere 700 adet güreş ayakkabısı, 500 adet güreş mayosu ve 500 adet tişört dağıttı.

CİHAN