Çalışanları için maaşını indirdi

Yılda 30 milyon dolar kazanan ABD'li komedyen Jay Leno, çalışanların kovulmasını engellemek için maaşının yarıya indirilmesini kabul etti

Çalışanları için maaşını indirdi
10 Eylül 2012 Pazartesi 13:43 tarihinde eklendi.

 

ABD'li TV programı sunucusu ve komedyen Jay Leno, aralarında metin yazarları ve yapımcıların da bulunduğu 20 çalışanı işten çıkarılınca daha fazla kişinin kovulmasını engellemek için maaşında indirime gitti.
 
2014'E KADAR SÖZLEŞMESİ VAR
 
Leno, yıllık 30 milyon dolar (54 milyon TL) olan maaşının yüzde 50 oranında indirilmesini kabul etti. NBC'de yayınlanan "The Tonight Show with Jay Leno"yu sunan 62 yaşındaki Leno, böylece kanalın, programın yıllık 100 milyon dolarlık (180 milyon TL) bütçesine yönelik yaptığı kesintide en büyük pay üstlenmiş oldu.
 
Maaşı yılda 15 milyon dolara (27 milyon TL) inen ünlü sunucunun program saati 2009'da saat 23.35'ten primetime kuşağına alınmıştı. Kanal yöneticisi Robert Greenblatt, "Leno'nun programının primetime'da yayınlanması için milyonlarca dolar harcadık Bu kesintiyi de milyonlarca doların bir kısmını karşılamak için yaptık" dedi. Jay Leno'nun ekibinde 150 kişi çalışıyor.