Çalışma Bakanlığı ve İşkur'a yeni logo

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık ve bağlı kuruluşlarda 'anlam bütünlüğü' oluşturmak amacıyla logo değişikliğine gitti

Çalışma Bakanlığı ve İşkura yeni logo
01 Şubat 2011 Salı 09:13 tarihinde eklendi, 2.575 kez okundu.

 

Faruk Çelik'in bakanlığı döneminde değişen Çalışma Bakanlığı logosu yeniden değişti. Bakanlıkla birlikte İşkur (Türkiye İş Kurumu), Mesleki Yeterlilik Kurumu logoları da değiştirildi. Aynı anda kullanılmaya başlayan yeni logolarda mavi tonlar tercih edildi. Bakanlık ve bağlı kurumların logoları birbirlerini tamamlayıcı nitelikte olsun diye benzer desenler taşıyor. Böylece bakanlık ve bağlı kurumlar arasında bir bütünlük oluşturulmasının hedeflendiği belirtiliyor. Bakanlığın daha önceki logosunda kırmızı tonlar egemendi.
 
Çalışma Bakanı Dinçer, bakanlık üst yönetiminin ardından logolara al attı. İşe bakanlık bünyesinde ve bağlı kuruluş yöneticilerini değiştirmekle başlayan Dinçer, ilk olarak Çalışma Bakanlığı müsteşarından başladı. Ahmet Erdem'i görevden alan Bakan Dinçer, yerine Birol Aydemir'i atadı. Sosyal Güvenlik Kurumu başkanlığına ise Başbakanlık müsteşarlığı döneminde yardımcısı olan Emin Zararsız'ı getirdi. Bakanlık ve bağlı kuruluşlardaki üst düzey yöneticileri değiştiren Dinçer, son olarak İşkur Genel Müdürü Namık Tan'ı görevden alarak yerine Kemal Biçerli'yi atadı. Çalışma kadrosunu sil baştan yenileyen Bakan Dinçer, ardından logolara el attı. Bakan Dinçer'in talimatı ile profesyonel bir şirket ile anlaşılarak kurumları en iyi temsil edeceğine inanılan logolar belirlendi.
 
Zaman'dan İsa Yazar'ın haberine göre, Çalışma Bakanlığı'nın yanı sıra Türkiye İş Kurumu, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) logoları da yenilendi. Yeni logolar mavi tonlardan oluşurken özellikle sadeliğe dikkat edildi. Karmaşık figürlerden kaçınıldı. Türkiye İş Kurumu'nun yeni logosu, işi ve iş bulmayı temsilen 'i' harfinin, kurum isminin kısaltması olan İşkur ile birlikte kullanılmasından oluştu. MYK'nın logosu tespit edilirken de yine mavi tonlara ağırlık verildi. Yeterliliğe vurgu yapan Y harfinin kurum kısaltmasıyla kullanılması tercih edildi. ÇASGEM'in logosu ise bakanlığın logosunu andırıyor. Bütün logolarda kurum isimlerinin kısaltmasına mutlaka yer verildi. Bakanlığa bağlı olan kurumlardan logosu değişmeyen tek kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) oldu. Bunun sebebi ise SGK logosunun yeni tespit edilen logolara benzer tonlar taşıması. Bakanlık ve diğer kurum logoları, SGK logosuna benzetildi.