Çalıştıığı hastanede doğurduktan sonra öldü

Bartın'da, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bilgi işlem görevlisi olarak görev yapan 30 yaşındaki Esra Öztekneci, çalıştığı hastanede bebeğini dünyaya getirdikten sonra hayatını kaybetti

Çalıştıığı hastanede doğurduktan sonra öldü
23 Temmuz 2013 Salı 18:48 tarihinde eklendi.
Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Ömer Öztekneci, "Hastaneden herkes çocuğunu kucağına alarak çıkardı. Biz nasıl çocuğumuzu kucağımıza alamadık" diyerek ağladı.
 
Dün gece Bartın Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılan 8 aylık hamile Esra Öztekneci'nin yapılan kontrolünde kanında pıhtılaşma belirlendi. Acilen sezaryene alınan Esra Öztekneci bir erkek bebek dünyaya getirdi. Sezaryen sırasında Esra Öztekneci yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Esra Öztekneci'nin dünyanan gelen ilk bebeği ise solunum rahatsızlığı nedeniyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine gönderilerek, tedavi altına alındı.
 
Doğum sırasında yaşamını yitiren Esra Öztekneci için bugün öğleden sonra hastanenin önünde düzenlenen törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Arıt Belde Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, hastane çalışanları ve Öztekneci'nin yakınları katıldı. 2 yıldır hastanenin bilgi işlem servisinde çalışan Esra Öztekneci'nin eşi Ömer Öztekneci ayakta durmakta zorlandı. Aynı hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan Ömer Öztekneci'nin feryatları yürekleri dağladı. Ömer Tekneci, "Ben burada 5 senedir çalışıyorum. Ben bu hastanede her gün 30-40 tane çocuk doğduğunu bilirim. Herkes çocuğunu kucağına alarak hastaneden çıkardı. Hiç içime birşey düşmedi, hiç doğumdan korkmadım. Benim başıma nasıl böyle bir şey geldi ? Biz nasıl çocuğumuzu kucağımıza alamadık ? Çocuğumun olduğuna inan ki sevinemiyorum. Bu nasıl bir duygudur ? Eşim çocuğunu kucağına alamadan gitti" diyerek ağladı.
 
Ömer Öztekneci yakınları tarafından sakinleştirilirken, törende konuşan Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, "Çok üzüntülüyüz. Anne Esra hastanemize önemli hizmetler vermiştir. Allah mekanını cennet eylesin" dedi. Törenin ardından Esra Öztekneci'nin cenazesi İmam Hatip Camii'ne götürüldü. Esra Öztekneci'nin cenazesi ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonra toprağa verilecek.