Çamaşır suyu bile içirmişler!

Atılım Gazetesi muhabiri Şenol Gürkan'a işkence yaptıkları iddiası ile yargılanan ve 10 ay hapse mahkum olan 4 polisin, gözaltındaki kişlere çamaşır suyu içirdikleri, mahkeme tutanaklarına yansıdı.

Çamaşır suyu bile içirmişler!
12 Nisan 2013 Cuma 09:29 tarihinde eklendi.

 

Atılım Gazetesi muhabiri Şenol Gürkan'a işkence yaptıkları iddiası ile yargılanan ve 10 ay hapse mahkum olan 4 polisin, gözaltındaki kişlere çamaşır suyu içirdikleri, mahkeme tutanaklarına yansıdı. Defalarca Yargıtay tarafından bozulan ve 12 yıl sonra tamamlanan davanın gerekçeli kararı açıklandı. 
 
2001 yılında gözaltına alınan ve Ankara TEM Şube Müdürlüğünde işkence gördüğünü savunan Gürkan, cinsel organına tazyikli soğuk su tutulduğunu ve zorla çamaşır suyu içirildiğini öne sürmüştü. 12 yıl sonra karara bağlanan davada, Gürkan'ın deterjanlı su içtiğine ilişkin, Adli Tıp raporu bulunduğu vurgulandı.
 
 
Olayla ilgili Ankara Terörle Mücadele Şubesinde görevli polisler Murat Dedeoğlu, Gürah Ayhan, Ahmet Horoz, Mustafa Usul, Recep Comart, Rıfat Doğru, Atanur Arslan, Erdal Şimşek ve Tekin Taşlıova yargılandı. 5 polis beraat ederken Ayhan, Horoz, Arslan ve Taşlıova 10’ar ay hapse mahkum edildi.
 
Sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilirken, ‘’Sanıkların memuriyet halleri ve sosyal durumları nedeniyle bir daha suç işlemeyecekleri kanaatine varıldığı” belirtildi. Sanıklar, 5 yıl hapis istemiyle yargılanmışlardı. 

Gazeteport