Cami avlusunda Mısır'a destek eylemi

Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto ederek, Muhammed Mursi'ye destek verdi.

Cami avlusunda Mısıra destek eylemi
26 Temmuz 2013 Cuma 19:22 tarihinde eklendi.
 
Fatih Camisi önünde toplanan grup, "Mursi eğilme, Milli Görüş seninle" "Diktatörler tek tek devrilecek" sloganları atarak ve "Zalimler için yaşasın Cehennem" "Ülkeler farklı Sisi'ler hep aynı" dövizlerle yürüyüş yaptı.
 
Cami avlusunda kısa bir yürüyüşün ardından açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, Mursi'ye destek vermek ve zalimleri protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Çifte standart uygulayan Batı'yı, ABD'yi, AB'yi ve İsrail'i telin ettiklerini kaydeden Bulut, yaşanan olaylardan Mursi'nin galip çıkacağını vurguladı. Bulut, "Mısır'da Hz. Musa, Firavun'u dize getirdi. Şimdi de Musa'nın torunu Musri, Firavun'un torunu olan Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi'yi dize getirecek. Biz de Anadolu Gençlik Derneği olarak Musri ve Mısır'daki mazlum kardeşlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer'inde destek verdiği programa yaklaşık 500 dernek üyesi katıldı.Dernek üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.

DHA