Camide 50 yıllık ''kıble'' hatası

BALIKESİR'in Sındırgı İlçesi'ndeki bir caminin kıblesinin yanlış olduğunun anlaşılması üzerine 50 yıllık hatanın düzeltilmesi için harekete geçildi. Belediye öncülüğünde halkın desteğiyle ve dualar eşliğinde yeni caminin temeli atıldı.

Camide 50 yıllık kıble hatası
26 Nisan 2016 Salı 10:12 tarihinde eklendi.
Belediye öncülüğünde halkın desteğiyle ve dualar eşliğinde yeni caminin temeli atıldı. 
 
Kürendere Mahallesi'nde 1966 yılında inşaa edilen Salihoğulları Camii'nin kıblesinin yanlış yönde olduğu yarım asır sonra anlaşıldı. Cami, halkın isteği üzerine geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Sındırgı Belediyesi öncülüğünde Kürendere Camisi'nin temeli, mahalle hayrıyla ve dualarla atıldı. 
 
Caminin tekrar yapılması için el birliğiyle çalışıp maddi manevi katkıda bulunan mahalle halkına teşekkür eden AK Partili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Son yıllarda bazı hassasiyetlerimizi kaybettik. Kaybettiğimiz bu hassasiyetlerin başında her şeyi birilerinden beklemek, devletten beklemek ya da belediyeden beklemek gibi bir sıkıntılı durumla karşı karşıya kaldık. Hiçbir idarenin tek başına vatandaşı işin içine katmadığı müddetçe başarılı olması mümkün değil. Halk bu işe destek verirse başarılı olur. Geçen hafta burada kadınların, erkeklerin, çocukların, yaşlıların bir tuğla taşımak için gayretlerini gördüm. Birlik ve beraberliği sağlayabilecek işler bizim gücümüzü oluşturuyor. Gelecekle ilgili güvenimizi artırıyor. Bu birlikteliği sağladınız, karınca kararınca destek verdiniz. İnşallah ramazan ayında burada ibadetimiz yapacağız. Hayırlı olsu" dedi. 
 
Sındırgı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Aydın ise kıblesi yanlış yönde olduğu için yıkılan caminin yenilenmesi amacıyla 250 bin lira gerektiğini hatırlatıp, "Kürendere mahallesi'nde Salihoğulları Camisi'nin kıblesi yanlış olduğu için yıkıldı. İlk planımız Ramazan ayına kadar caminin bir kısmını bitirerek namazların burada kılınmasını sağlamak. İkinci planda ise bir yıl içinde camiyi tamamen bitirerek gelecek yıl yapılacak geleneksel mahalle hayrında açılışını gerçekleştirmek" diye konuştu. 
 
Aydın'ın konuşmasından sonra Başkan Yavaş, caminin temeline ilk harcı attı.

DHA