Can Dündar Twitter'dan da oldu

Milliyet Gazetesi'nden kovulmasının ardından Twitter'a katılan Dündar'ın hesabı Başdanışman Yalçın Akdoğan'ı hedef alan suçlamalardan sonra askıya alındı.

Can Dündar Twitterdan da oldu
03 Ağustos 2013 Cumartesi 09:12 tarihinde eklendi, 1.349 kez okundu.
Milliyet'ten kovulan Can Dündar'ın Twitter macerası çok kısa sürdü. Köşesini kaybettikten sonra Twitter'a giren usta gazetecinin "candundaradası" kullanıcı adıyla açtığı hesap ilginç bir şekilde askıya alındı. Dündar'ın son tweet'lerinde Başdanışman Yalçın Akdoğan'a dönük hayli net suçlamalar vardı.
 
BİR KAÇ SAATTE 20 BİN TAKİPÇİYE ULAŞTI
 
Gezi Parkı direnişi sonrası medyada başlayan işten çıkartma veya istifaya zorlama dalgasının son kurbanı olan Can Dündar'ın dün açtığı Twitter hesabı kısa sürede 20.850 takipçiye ulaşmıştı. Dündar'a ait olan “@candundaradasi” hesabının hesabının neden askıya alındığıise henüz bilinmiyor.
 
BAŞDANIŞMAN'A YAKICI SORULAR, AĞIR SUÇLAMALAR!
 
Dündar'ın son tweetleri ise hesabın askıya alınmasını daha ilginç kılıyor. Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ı hedef alan Dündar, hükümetin medya patronları üzerinde baskı kurarak medyayı dizayn ettiğini söyledi. Akdoğan'ın iddiaları red ettiğine vurgu yapan Dündar, Erdoğan Demirören'le yaptığı ve kovulduğunu öğrendiği konuşmadan ilk ipuçlarını da verdi. Dündar, Başdanışman'a atfen "Yani, o aramıyormuş. O zaman bize “yukarının baskılarından” yakınan medya patronlarına ve yöneticilerine bir çağrı yapalım: Size kim baskı yaptıysa açıklayın!" dedi.
 
CAN DÜNDAR'IN SON TWEET'LERİ:
 
Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Habertürk ’e, “28 Şubat’ta da, 27 Nisan’da da askerin talimatıyla hareket eden medya mensuplarının bir kısmı bugün hükümet müdahalesinden şikayet ediyor” demiş. Üstümüze almıyoruz; 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da askerin müdahalesine karşı yazdıklarımız ortada… Fark orada değil. Fark, o zaman 28 Şubat’a kızanların, bugün 28 Şubatçı kostümüne bürünmesinde..aynı yöntemlerle patronlara “kovulacaklar listesi” dikte etmesinde… “Patronlarıyla, yöneticileriyle aylardır görüşmediği medya gruplarındaki değişiklikler, haberi bile yokken ona atfediliyor”muş. Yani, o aramıyormuş. O zaman bize “yukarının baskılarından” yakınan medya patronlarına ve yöneticilerine bir çağrı yapalım:
 
Size kim baskı yaptıysa açıklayın!
Yoksa “insanların ekmeğiyle oynama”nın sorumluluğu üzerinize kalacak.
 
gazeteciler.com