Can Dündar'a saldırı davası geri döndü

Gazeteci Can Dündar'a, silahlı saldırı davasında, görevsizlik nedeniyle ağır ceza mahkemesine gönderilen dava dosyası "Ağır Ceza kapsamında kalmadığı" gerekçesiyle tekrar Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Can Dündara saldırı davası geri döndü
28 Eylül 2016 Çarşamba 13:16 tarihinde eklendi.
Gazeteci Can Dündar'a, silahlı saldırı davasında, görevsizlik nedeniyle ağır ceza mahkemesine gönderilen dava dosyası "Ağır Ceza kapsamında kalmadığı" gerekçesiyle tekrar Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ayrıca Can Dündar'ın savunmasının alınması için hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı.
 
İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi, Can Dündar'a İstanbul Adalet Sarayı önünde silahlı saldırı düzenleyen ve muhabir Yağız Şenkal'ın bacağından yaralanmasına neden olan Murat Şahin'in de aralarında bulunduğu 3 sanığın yargılandığı dava dosyasını, eylemin kasten öldürmeye teşebbüs suçu kapsamında tartışılması gerektiğini belirterek, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti. Sanık avukatlarının itirazı üzerine dava dosyasını inceleyen İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Murat Şahin, Sabri Boyacı ve Habip Ergün Celep'in Can Dündar'a yönelik fiile bağlı kastlarının 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçu kapsamında olmadığını, iddianamede nitelendirildiği şekilde 'kasten yaralama' ve 'silahla tehdit' suçları kapsamında kaldığını belirterek, görevsizlik kararının kaldırılmasına ve dosyanın yeniden İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. 28. Asliye Ceza Mahkemesi de davada Can Dündar dışında tüm sanıkların ifadelerinin alınmış olması ve karar aşamasına gelinmiş olması nedeniyle Can Dündar hakkında mahkemeye zorla getirilme kararı verdi. Duruşma 21 Ekim tarihinde görülecek.
 
MURAT ŞAHİN'İN 11 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede, tutuklu şüpheli Murat Şahin'in "Kasten yaralama", "Silahla tehdit", "Hakaret", "6136 sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından toplam 4 yıldan 11 yıla kadar hapsi isteniyor. Azmettirmekle suçlanan diğer iki şüphelinin de "Kasten yaralama" ve "Silahla tehdit" suçlarından 2 yıl 8'er aydan 7'şer yıla kadar hapsi talep ediliyor.
 
6 MAYIS'DA SALDIRI OLMUŞTU
Can Dündar'a 6 Mayıs'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde Murat Şahin tarafından silahlı saldırıda bulunulmuş, Can Dündar olaydan yara almadan kurtulurken, televizyon muhabiri Yağız Şenkal ise bacağından yaralanmıştı.
Ümit TÜRK/İSTANBUL, (DHA)