Can Yücel anılıyor

Şair Can Yücel ölümünün 12. yılında, 12 Ağustos Cuma günü mezarı başında ve Can Sokağında anılacak

05 Ağustos 2011 Cuma 13:26 tarihinde eklendi.

 


 
"Yine Ağustos geldi, yine incir sıcağı, toprak güneş kokuyor, yine bademler çatladı, yine çırçır böcekleri caz yapıyor, yediveren limon salkım salkım, Taşçı Mehmet yerli tohumdan on dönüm karpuz ekmiş yine... Hani vasiyet etmiştin ya ona "yerli tohum bankası kurun" diye... Sözünü unutmamış... Muhtar yine seni anlatıp duruyor; yaşadığımız yeri görmek için insanlar akın akın evimize geliyor. Hasan geldi, Güzel ve Su geldiler, bir sen yoksun...
 
Vasiyet ettiğin gibi seni Datça’ya yerleştirdik. Önünden her geçtiğimde selamlaşıyoruz yine. Diğer vasiyetin de tamam. Aklıevvel bir galerici adını resim galerisine vermek istemişti de "sen de KERHANEYE adımı vermeyin" demiştin. Hatırladın mı? Vermedik tabii ki. İçin rahat olsun."
 
Eşi Güler Yücel, Can Yücel için böyle yazıyordu... Şair Can Yücel ölümünün 12. yılında, 12 Ağustos Cuma günü mezarı başında ve Can Sokağında anılacak.
 
Her yıl olduğu gibi, bu yılda Can Yücel’in mezarı başında şiirler okunacak, Can ile ilgili hatıralar tazelenecek... . Anma günü dolayısı ile Can Evi yine ziyarete açılacak, Can Yücel’in el yazması şiirleri, notları ziyaretçiler tarafından görülebilecek.
 
Aynı gün Can Yücel’in vasiyeti olan "Yerli Tohum Bankası" konulu panel, köy kahvesinde gerçekleştirilecek.