Can Yücel Ormanı'na 26 yeni fidan

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, Belediye ile yazar-şair Cezmi Ersöz'ün ortaklaşa projesiyle kurulan Can Yücel Ormanı'na, 68'liler Platformu'nun katılımıyla hayatını kaybeden devrimcilerin adının verildiği 26 fidan dikildi.

Can Yücel Ormanına 26 yeni fidan
01 Eylül 2013 Pazar 17:28 tarihinde eklendi.
 
Seferihisar Kocaçay Mevkii'nde, Belediye'ye ait alanda, geçen 21 Ağustos'ta hayata geçirilen Can Yücel Orman'nda dün düzenlenen törene, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çankaya Belediye Başkanı CHP'li Bülent Tanık, 68'liler Platformu Dönem Sözcüsü Okan Yüksel, Sancar Maruflu, Yalçın Dağgüden ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Soyer, "Bu Ormana kaybettiklerimizin adını veriyoruz. Bu ormanın büyümesini ve gelişmesini daha fazla fidan dikilmesini istemiyor, böyle küçük kalmasını diliyoruz" dedi.
 
68'liler Platformu Dönem sözcüsü Yüksel, "Can Baba'nın vasiyetinin Tunç Soyer ve Cezmi Ersöz tarafından yerine getirilmesi biz 68'liler tarafından çok olumlu karşılandı. Ölüm devrimciler için Son Söz değildir, yorgunluk gidermektir. Onlar bize onurlu bir yaşam bıraktılar. Bu yolda emperyalizme karşı ölüme gittiler. Bizim de 68'liler olarak Deniz'e, Mahir'e sözümüz şudur, Türkiye'yi 3-5 yobaza teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından, aralarında Mahir Çayan, Erdal Eren ve Aydın Erten'in de bulunduğu 26 devrimci adına fidan dikildi.

DHA