Çanakkale 1915'ten ilk kare

Birçok kahramanın destansı öyküsünü anlatan 'Çanakkale 1915' çekimlerine başlanıldı

Çanakkale 1915ten ilk kare
29 Haziran 2012 Cuma 16:45 tarihinde eklendi, 1.882 kez okundu.

 

Balkan Savaşı’nda hezimete uğrayarak yenik ayrılan bir milletin silkinerek ayağa kalkışının, dirilişinin hikayesi. Rusya’ya yardım etmek ve İstanbul’u işgal etmek amacıyla Çanakkale’ye tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biriyle saldıran Müttefik Kuvvetler’in hiç bir silahın yurt sevgisinden daha güçlü olmadığını kısa sürede anladıkları; Bigalı Mehmet Çavuş’un, Seyit Onbaşı’nın, Mustafa Kemal Paşa’nın ve daha bir çok isimsiz kahramanın destansı hikayeleriyle ulaşılan zaferin öyküsü.
 
YAPIM HAKKINDA
 
2004 yılından beri yapmış olduğu filmlerle film başına ortalama 1,5 milyon, toplamda da 25 milyondan fazla izleyiciye ulaşan sektörün lider kuruluşu Fida Film “Çanakkale 1915” filminde de yapımcı olarak yer alıyor.
 
2012 Haziran’ında çekimlerine başlanan filmin tamamı Çanakkale’de, savaşın gerçekten yer aldığı topraklar üzerinde çekilmektedir. Girilmesi ve çekim yapılması yasak olan bu arazilerde ve SİT alanlarında (Anıtsal Yapılar) çekim yapılabilmesi için Genelkurmay Başkanlığı’ndan özel izinler alınmıştır. Bazı arazilere geçici film setleri de kurulmuştur.
 
7 haftada tamamlanması beklenen çekim süreci esnasında filmin özenle yapılan dijital efekt çalışmaları da yürütülmektedir. Görsel efektler “FETİH 1453” ve hem Türkiye’de hem de Hollywood’da yaptığı filmlerle ile adından çok söz ettiren, dijital efekt konusunda uzman Serkan Zelzele'nin yönettiği bir ekiple beraber, Meksika ve Türkiye’de EPICS FX Stüdyoları’nda uzman bir kadro ile yapılmaktadır.
 
Su altı kamerası, helikopter çekimlerinin de yer aldığı filmin Deniz Savaşları bölümü için 20 kişilik animasyon ekibi çalışmakta.
 
Filmin müzikleri "Cariyeler ve Geceler" "1453 Sultanlar Aşkına" , "Aşk-ı Hürrem“, "Altınçağ“, “1453 Fatih Aşkına” beşlemesiyle tanınan ülkemizin elektronik müzikte en başarılı temsilcilerinden olan Can Atilla tarafından besteleniyor.