Çanakkale Çocukları vizyonda

Woody Allen'ın son filmi 'Roma'ya Sevgilerle', İspanya yapımı serinin 3. filmi 'Rec 3: Diriliş', bilimkurgu-aksiyon filmi 'Yargıç Dredd', Sinan Çetin'in Çanakkale Savaşı hikayesi 'Çanakkale Çocukları' ve romantik komedi türündeki 'N'apcaz Şimdi' bu hafta vizyonda.

Çanakkale Çocukları vizyonda
28 Eylül 2012 Cuma 09:17 tarihinde eklendi, 3.569 kez okundu.

Bu hafta 2'si yerli, 5 film vizyona girecek.

 
ROMA'YA SEVGİLERLE
Roma’ya Sevgilerle”de Woody Allen bu kez Roma’nın her köşesini film setine çevirerek izleyicileri büyülüyor. Filmin komik karakterleri arasında; gençlik yıllarının özlemini duyan ünlü bir Amerikalı mimar, bir anda kendisini Roma’nın en ünlü insanı olarak bulan orta sınıftan sıradan bir Romalı, başkalarıyla romantik ilişkilere giren taşralı genç bir çift ve bir cenaze levazımatçısını opera söyletmek üzere sahneye çıkarmaya çabalayan Amerikalı bir opera direktörü bulunuyor.
 
“Roma’ya Sevgilerle” hayatlarını sonsuza dek değiştirecek maceralar yaşayan insanlar hakkında romantik ve eğlenceli bir film.
 
Woody Allen'ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve senaristliğini de üstlendiği ABD, İtalya ve İspanya ortak yapımı filmde, Penelope Cruz, Ellen Page, Roberto Benigni, Alec Baldwin rol alıyor. Film İtalya'da bir grup Amerikalı ve İtalyan'ın başlarından geçen romantik anları ve maceraları konu alıyor.
 
REC 3: DİRİLİŞ
Dram, korku, ve gerilimi bir arada bulmak isteyen sinemaseverlerin beğeniyle izleyeceği ''Rec 3: Diriliş'' filminin yönetmen koltuğuna aynı zamanda filmin senaristi de olan Paco Plaza oturuyor.
 
2012 İspanya yapımı serinin 3. filminde; başrolleri Leticia Dolera ve Diego Martin paylaşıyor.
 
Koldo ve Clara için hayatlarının en önemli günüdür. Her şey normal başlamıştır. Özellikle gelin ve damat ile onların aileleri başta olmak üzere herkes bu önemli günün tadını çıkarmaktadır. Fakat birdenbire bazı misafirler, ne olduğu anlaşılmayan bir hastalığın belirtilerini göstermeye başlar. Gelin ve damat daha şaşkınlıklarını üzerlerinden atamadan kendilerini bir kâbusun içinde bulurlar.
 
YARGIÇ DREDD
Yönetmen Pete Travis'in ''Yargıç Dredd'' filmi de bu hafta sinemaseverlerle buluşuyor.
 
Dünyanın Atom Çağı'na girdiği gelecekte, insanlar megapollerde yaşamaya başlamıştır. Suça karşı acıması olmayan polis güçleri suçlu potansiyeli gördüğü her insanı acımasızca cezalandırmaktadır.
 
22. yüzyılda artık Mega City One olarak anılan 65 milyonluk New York şehrindeyiz. Yeni bir tür uyuşturucu şehre hakim olmaya başladığında onu durdurabilecek tek şey ağır silahlı polis gücünün en önemli halkası olan ''yargıç''lardır. Polislik yapma, tutuklama, yargılama ve gerektiğinde idam etme yetkisi olan yargıçların en popüleri de acımasız Dredd’den başkası değildir.
 
Senaristliğini Alex Garland ve Carlos Ezquerra'nın yaptığı filmde Lena Headey, Karl Urban, Domhnall Gleeson, Olivia Thirlby rol alıyor.
 
ÇANAKKALE ÇOCUKLARI
Yönetmen Sinan Çetin'in ''Çanakkale Çocukları'' isimli, ''dram, savaş ve tarih'' türündeki filmi, bu hafta seyirciyle buluşacak. Başrollerini Haluk Bilginer, Oktay Kaynarca, Yavuz Bingöl, Wilma Elles ve Cemo Çetin'in paylaştığı filmde bir annenin, çocuklarını savaştan alma çabası anlatılıyor.
 
Filmin öyküsü ise şöyle: ''Bir anne rüyasında iki oğlunun Çanakkale savaşında birbirini öldürdüğünü görür. Üstelik biri İngiliz diğeri Osmanlı siperindedir. Bunu kocası Kasım beyle paylaştığında, kocası onun delirdiğini düşünür. Ancak evlatlarının tehlikede olduğunu hisseden annenin durmaya niyeti yoktur... Bir annenin yüreğindeki sesin peşine takılarak çıktığı bu yolculuk, Çanakkale Savaşı'nın kanlı meydanlarına kadar onu sürükleyecektir. İki ayrı cephede iki düşman kardeş... Bir anne onları kurtarabilir mi?''
 
N'APCAZ ŞİMDİ
Haftanın diğer yerli filmi ise ilk kez yönetmen koltuğuna oturan oyuncu Özgür Özberk'in ''N'apcaz Şimdi'' isimli yapıtı.
 
Filmde Özge Özberk, Ufuk Özkan, Zeynep Beşerler, Ebru Kocaağa ile Didem Uzel rol alıyor.
 
Nalan ve Toygar dillere destan bir aşkla evlenmişlerdir fakat fazla zaman geçmeden bu evlilik bir kabusa dönüşmüştür. Toygar kaçışı metresi Alev ile yaşadığı yasak aşkta bulur. Bir yandan hayatı kendisine dar eden karısı ve evlilik düzeni diğer yandan, Alev ile olan ilişkisini açığa çıkma ihtimali Toygar'a sonunu kestiremediği karmaşık planlar yaptıracaktır.