Çanakkale- İzmir viyadüğünde risk yok

Çanakkale- İzmir karayolunun 18'inci kilometresindeki Erenköy Beldesi bağlantı yolunu yutan heyelanın tehdit ettiği köprülü viyadükle ilgili Karayolları raporu açıklandı.

Çanakkale- İzmir viyadüğünde risk yok
22 Şubat 2013 Cuma 19:42 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.

 

Raporda, 'viyadükle ilgili herhangi bir risk unsuru bulunmamakta, statik yönden bir problem görülmemektedir' denildi.
 
Karayolları ekiplerince hazırlanan rapor, Çanakkale Valiliği tarafından kamuoyuna duyuruldu. Yapılan yazılı açıklamada, yatağa yakın kumtaşı, silttaşı, gözenekli zayıf dayanımlı kireçtaşı ve marnların aşırı yağış etkisiyle yamaç aşağı kayması şeklinde heyelan meydana geldiği belirtildi. Yapılan yüzeysel gözlemlere göre, heyelanın aşırı yağışlar sonucu eski yolun solunda biriken suların etkisi ile başladığı, eski yolun kademeler şeklinde koparak köprü ayaklarına doğru döküntü şeklinde aktığı belirlendi. Meydana gelen heyelanın viyadükte trafiğin akmasını etkileyecek durumda olmadığı, ancak yol ve trafik güvenliği açısından üst kısımda çalışmalar tamamlanana kadar trafiğe kapalı bölümün açılmaması, trafiğin şu anda gidiş-geliş olarak sağ şeritten devam etmesine karar verildiği belirtildi. Hava şartları el verdiği ölçüde çalışmanın bir hafta içerisinde tamamlanacağı ifade edilen yazılı açıklamada, şöyle denildi:
 
"Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğü uzman teknik ekibi tespitlerine göre viyadük ile ilgili her hangi bir risk unsuru bulunmamakta, statik yönden bir problem görülmemektedir. Viyadüğün yapısının bu tür riskler göz önüne alınarak konuşlandırıldığı teknik elemanlarca ifade edilmektedir. Konu gözlem altında olup kurumun izlemesine tabi olacaktır. Heyelan olan kesim ve üst tarafında olası bir kaymayı engellemek için de kazıklı destek yapının devamı mahiyetinde tutucu istinat çalışması yapılacaktır. İlerleyen aşamada sorunun köklü çözümü için bütün vadide bir koruma ve ıslah (sahanın temizlenmesi, basamaklandırma, sahadaki suları kontrol altına alma, toplama ve ağaçlandırma, peyzaj işleri) yaptırılacaktır."

DHA