Çanakkale şehitleri anıldı

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında özel bir konser düzenledi.

Çanakkale şehitleri anıldı
19 Mart 2013 Salı 20:23 tarihinde eklendi.

 

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan etkinliğe Kaymakam Kazım Karabulut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, başkan yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı ve Mustafa Eren, Bursa 22. Dönem Milletvekili ve Yazar Faruk Ambarcıoğlu, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
İki bölümden oluşan programın açılışında konuşan eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Çanakkale ruhunun bugün de yaşatılması gerektiğini söyledi. Ambarcıoğlu, 253 bin şehidin hür bir ülke bırakmak için cepheye koşarak, sonunda büyük bir destan yazdığını dile getirdi. 
 
Ambarcıoğlu’nun yazdığı ‘Çanakkale Mahşeri’ başlıklı şiiri davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Şef Erdinç Ertüzün yönetiminde sahneye çıkan Bursa Büyük Şehir Belediyesi Gençleşen Türküler Türk Halk Müziği Korosu Bir Destandır Çanakkale adlı konseri ile ayakta alkışlandı. 
 
Etkinliğin ikinci bölümünde sahne alan Mustafakemalpaşa Belediyesi Türk Müziği Korosu, Şef Halit Tanrısever yönetiminde Türk müziğinin eşsiz eserlerini icra etti. 
 
Koro ekiplerine karanfil dağıtarak teşekkür eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Canlarını feda ederek bizlere bu güzel toprakları vatan olarak bırakan aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.” dedi.

CİHAN